Nieuws

Omron: paneelbouw eenvoudig en makkelijker gemaakt

Omron innovaties paneelbouw
Omron: paneelbouw eenvoudig en makkelijker gemaakt
Ontwikkelingen op het gebied van paneelbouw geven aanleiding tot vernieuwing in productiefaciliteiten. Dit komt niet alleen ten goede aan paneel- en machinebouwers, maar ook aan de eindgebruikers van de panelen. 

OmronOntwikkelingen op het gebied van paneelbouw geven aanleiding tot vernieuwing in productiefaciliteiten. Dit komt niet alleen ten goede aan paneel- en machinebouwers, maar ook aan de eindgebruikers van de panelen. 

Als het ontwerp, de productie en het gebruik van panelen kunnen worden verbeterd door de toepassing van nieuwe producten, bedradingsmethoden en technologieën, kan een enorme efficiëntiewinst worden gerealiseerd. Omron streeft naar innovatie op het gebied van panelen en procestechnologie, onder andere met het concept van Value Design voor panelen. Dit houdt in dat de producten die worden gebruikt in panelen, nieuwe waarde creëren voor paneelgebruikers. Wanneer meerdere producten worden gecombineerd die allemaal het Value Design-concept delen, wordt de geleverde waarde nog hoger. 

Eenvoudige bedrading

 • Aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie helpen bij het vereenvoudigen van de bedrading. 
 • Eenvoudig aan te brengen: aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie.
 • Stevige bevestiging: hoewel er minder insteekkracht vereist is, zijn de draden stevig bevestigd. 
 • Werken met beide handen: het mechanisme van de aansluiting is zodanig ontworpen dat het een schroevendraaier vasthoudt, zodat je de draden met beide handen in het ingangspunt aan de voorkant kunt steken.
 • Geschikt voor bedrading met samengeslagen draden: het is mogelijk om draden met adereindhulzen (ferrules) in te steken, maar ook massieve en samengeslagen draden. 

Bedrading met aansluiting en loskoppeling aan de voorkant

 • De kabelingangen van de door Omron ontwikkelde klemmenblokken met Push-In Plus-technologie bevinden zich allemaal aan de voorkant. Dit maakt het aansluiten van draden eenvoudig.

Efficiënt ontwerpen

 • De CAD-bibliotheek met elektrische regelingen van Omron producten kan helpen om het ontwerpproces te vereenvoudigen. Partners voor CAD-bestanden van elektrische regelingen: Zuken, EPLAN. 
omron eenvoudig bedraden

Snelle aanpassing

 • Apparaten met gestandaardiseerde specificaties zorgen ervoor dat je de panelen voor iedere klant op eenvoudige wijze kunt aanpassen. 
 • De hoogte en diepte van de producten van Omron zijn gestandaardiseerd, zodat bestaande ontwerpen op eenvoudige wijze kunnen worden aangepast.
 • Het brede assortiment van Omron met gestandaardiseerde specificaties biedt een ruimere keuze: voedingen, timers, meet- en bewakingsrelais, aansluitvoeten (voor relais, timers, vloeistoflekkagesensoren), SSR, DIN-railaansluitblokken, temperatuurregelaars, power monitors, UPS-apparaten, EtherCAT-slave-aansluitingen. 

Sneller bedraden

 • Gestandaardiseerde bedradingsmethoden en -specificaties dragen bij tot kortere levertijden.
 • Eenvoudig te begrijpen posities van de aansluitingen dragen bij aan een nauwkeurigere werkwijze.
 • Gestandaardiseerde posities van I/O-aansluitingen stellen je in staat om de bedrading van panelen georganiseerd aan te brengen.
 • Dankzij aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie kost bedraden veel minder moeite. 
 • Aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie hoeven niet opnieuw te worden bevestigd. De druk van de klemveer houdt de adereindhuls of draad stevig op zijn plaats en er is dus geen sprake meer van schroeven die losraken door trillingen. 
omron ruimte besparen

Ruimtebesparend

 • Door apparaten toe te voegen in de nieuw beschikbaar gekomen ruimte in het paneel, kun je meer functies integreren in een paneel van dezelfde afmetingen. Dankzij een lager stroomverbruik (en dus minder warmteproductie) is voor elk model zij-aan-zij-montage mogelijk bij een omgevingstemperatuur van 55°C. Ook de toepassing van onderdelen van gelijke hoogte garandeert een onbelemmerde luchtstroom. Hierdoor wordt warmte gemakkelijk afgevoerd. Door een daling van de temperatuur in het paneel neemt de productbetrouwbaarheid toe, daalt het aantal storingen en stijft de verwachte levensduur van het product.
 • Omron helpt je ook bij het verkleinen van panelen door de ruimte tussen de kabelgeleiders te versmallen en de loze ruimte te beperken.

Trillingsbestendigheid 

 • Je kunt de aansluitklemmen met Push-In Plus-technologie gebruiken om robuuste panelen te creëren die bestand zijn tegen trillingen tijdens bedrijf en transport.

Wereldwijd verzenden

 • De Omron Value Design-producten zijn gecertificeerd conform UL en CSA.

Meer informatie over de panel building innovaties van Omron?

Bekijk de brochure 

Meer weten over de panel building innovaties van Omron?