Nieuws

OMRON NJ501-R-controller: 's werelds eerste geïntegreerde robotcontroller voor besturing van volledig geautomatiseerde productiesystemen

.
.
OMRON NJ501-R: 's werelds eerste geïntegreerde robotcontroller
Onlangs introduceerde OMRON ’s werelds eerste geïntegreerde robotcontroller: de NJ501-R-controller. Deze robotcontroller is gebaseerd op OMRON’s toonaangevende NJ-serie machinecontrollers voor industriële automatisering.

Omron logoOnlangs introduceerde OMRON ’s werelds eerste geïntegreerde robotcontroller: de NJ501-R-controller. Deze robotcontroller is gebaseerd op OMRON’s toonaangevende NJ-serie machinecontrollers voor industriële automatisering. Met de nieuwe controller is het mogelijk geworden om geavanceerde en complexe handmatige werkzaamheden te automatiseren en nauwkeurigheid van productie te verbeteren. Daarnaast kunnen volledige productielijnen worden gesimuleerd zonder het inzetten van fysieke apparatuur en is het onderhoud vereenvoudigd.

Dit alles wordt gerealiseerd door een nieuwe machinecontroller die realtime synchronisatie biedt tussen alle automatiseringsapparatuur, inclusief robots, vision componenten, aandrijvingen en veiligheidsapparatuur.

Integratie van besturing en het bouwproces

De geavanceerde en naadloze besturing van de geïntegreerde robotcontroller automatiseert het invoegen en assembleren van processen die delicate en vaardige verwerking vereisen. De robots en apparatuur worden in realtime door één controller bestuurd en volledig gesynchroniseerd, waardoor de prestaties van het apparaat worden verbeterd en 's werelds hoogste doorvoerniveau wordt bereikt.

OMRON heeft een technologie ontwikkeld die de programmeertalen voor robot- en machinebesturing verenigt, waardoor het eenvoudig is om jouw productielijn te simuleren met één pakket programmeersoftware. Het systeem visualiseert het proces, waardoor de manuren voor procesontwerp en operationele verificatie met tot wel 50% worden verminderd. Bovendien kan dit alles op afstand worden gedaan. Via de gebruikersinterface van Sysmac Studio kunnen gebruikers toekomstige automatiseringssystemen op afstand ontwerpen, programmeren, problemen oplossen, bedienen en onderhouden, waar ook ter wereld.

  Omron NJ501-R-controller
  Omron NJ501-R-controller

  Belangrijkste kenmerken en voordelen NJ501-R-controller:

  • Door de PLC-, motion- en robotbesturing in één controller te integreren, kunnen complexe handmatige werkzaamheden die alleen door mensen konden worden uitgevoerd, nu door robots worden voltooid. 
  • De programmeertaal voor de PLC en robot is geïntegreerd in de algemene IEC-taal, waardoor engineers die doorgaans PLC’s beheren, ook robots kunnen beheren.
  • Met de simulatietechnologie van OMRON kunnen prestaties van de apparatuur in het begin van het ontwerp van de apparatuur controleren, zodat mechanische ontwerpers en elektrotechnische ontwerpers parallel kunnen ontwerpen. Hierdoor kan de inbedrijfstelling van apparatuur in een kortere periode worden voltooid, kan een hogere productiecapaciteit worden gerealiseerd en kunnen fouten en tegenslagen tijdens de inbedrijfstelling van apparatuur worden voorkomen.
  • Om de simulatie uit te voeren kan de gebruiker de emulatiefunctie in Sysmac Studio gebruiken. Het systeem vereist geen verbinding met de werkelijke machine voor controle van de werking. Ook kan de productiecapaciteit van de robotapparatuur digitaal worden bewaakt.

  Meer weten over de Omron NJ501-R?