Nieuws

OMRON introduceert E3AS-HL CMOS-lasersensor ter vervanging van reflectieve fotocellen

.
OMRON E3AS-HL CMOS-lasersensor t.v.v. reflectieve fotocellen
OMRON introduceert de nieuwe E3AS-HL CMOS-lasersensor ter vervanging van conventionele reflectieve fotocellen. Deze beschikt over een nieuwe sensortechnologie dat lastige doelobjecten detecteert en een complex installatieontwerp overbodig maakt.

.OMRON heeft de nieuwe E3AS-HL CMOS-lasersensor geïntroduceerd. Deze beschikt over een nieuwe sensortechnologie die de detectiemogelijkheden aanzienlijk verbetert ten opzichte van conventionele reflectieve fotocellen. De nieuwe sensortechnologie detecteert lastige doelobjecten en maakt een complex en tijdrovend installatieontwerp overbodig.

Conventionele reflectieve fotocellen

De kleur, het materiaal en het oppervlak van het doelobject kunnen detectie met conventionele reflectieve fotocellen beïnvloeden. Er zijn dan mensen met ervaring en de juiste vaardigheden nodig om de sensorinstallatie voor elk doel te ontwerpen en aan te passen. Dit probleem komt vaak voor in de auto- en levensmiddelenindustrie, waar verschillende doelobjecten met complexe vormen en glanzende oppervlakken moeten worden gedetecteerd.

Complex installatieontwerp overbodig

In tegenstelling tot conventionele reflectieve fotocellen kan de E3AS-HL-sensor op betrouwbare wijze lastige doelobjecten detecteren, ongeacht de kleur, het materiaal en de vorm. Denk hierbij aan gebogen en onregelmatig gevormde glanzende objecten detecteren, zoals auto-onderdelen, levensmiddelen en verpakkingen. Dit maakt een tijdrovend installatieontwerp overbodig en voorkomt dat apparatuur bij de inbedrijfstelling moet worden aangepast.

.

Nieuwe sensortechnologie

Het nieuwe sensoralgoritme bemonstert 10.000 keer per seconde en de unieke accumulatieverwerking van OMRON verhoogt de gevoeligheid door zelfs de geringste hoeveelheid licht die van het doel wordt weerkaatst, te versterken. De productietechnologie past de positie van de ontvangerlens in de sensor aan met een nauwkeurigheid tot op de micrometer.

De E3AS-HL-sensor kan worden gebruikt als vervanging van reflectieve fotocellen en zorgt ervoor dat de positie en hoek van de sensorinstallatie en de drempelwaarden aanzienlijk sneller kunnen worden aangepast.

Belangrijkste kenmerken:

  • Betrouwbare detectie van lastige objecten voor het sneller ontwerpen en in gebruik nemen van apparatuur;
  • Een grotere ontwerpflexibiliteit voor apparatuur verkort de ontwerptijd;
  • Vuilwerende coating op het sensoroppervlak voor een stabiele werking, zelfs onder zware omstandigheden;
  • OLED-display en training voor een eenvoudige, snelle en optimale instelling.
.

Meer weten over de Omron E3AS-HL CMOS-lasersensor?