Nieuws

nVent HOFFMAN: wandmontagebehuizingen met verbeterd hygiënisch ontwerp

header nvent
Wandmontagebehuizingen met verbeterd hygiënisch ontwerp nu op de
In reactie op feedback van klanten heeft nVent HOFFMAN nieuwe functies toegevoegd aan het Hygienic Design HDW-assortiment wandmontagebehuizingen die speciaal zijn ontworpen om elektrische apparatuur te beschermen in veeleisende procedures.

logo nventIn reactie op feedback van klanten heeft nVent HOFFMAN nieuwe functies toegevoegd aan het Hygienic Design HDW-assortiment wandmontagebehuizingen die speciaal zijn ontworpen om elektrische apparatuur te beschermen in veeleisende procedures voor sanitaire reiniging en clean-in-place (CIP). De nieuwe functies maken het assortiment robuuster en maken sneller en eenvoudiger onderhoud mogelijk voor klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische industrie, en voor werkzaamheden in andere hygiënische omgevingen die een hoge mate van hygiëne vereisen. 

De nieuwe reeks voldoet aan de strenge gezondheids- en veiligheidsvoorschriften in deze industrieën. De reeks maakt goede, snelle en eenvoudige reiniging mogelijk, ook met hoge druk en heet water.De wandmontagereeks met hygiënisch design, HDW, omvat behuizingen met een hoge beschermingsgraad en gladde oppervlakken zonder openingen. De behuizingen hebben zelf-afvoerende gladde oppervlakken, een schuin dak onder een hoek van 30° met een overhang van 30 mm, speciale HD-sloten en verborgen deurscharnieren. De scharnieren hebben nu een robuuster ontwerp en positioneerders die tijd besparen bij het verwisselen van de kant waar de deur wordt geopend.

De behuizing en de deur van de behuizing zijn gemaakt van AISI 304L roestvast staal, met scharnieren die nu van verzinkt staal zijn.Voor volledige afdichting wordt gebruikt gemaakt van een verwijderbare blauwe siliconenpakking die rond de hele opening loopt en die bestand is tegen agressieve reinigingsproducten. De nieuw ontworpen pakking heeft gevormde hoeken om het verwijderen en vervangen van de pakking voor reiniging en vervanging sneller en eenvoudiger te maken.

De nieuwe functies omvatten:

Nieuw ontworpen pakkinghoeken om de passing op de deur te verbeteren en tijd te besparen bij het verwijderen of monteren van de pakking voor routineonderhoud of reinigingsprocedures.

.

Robuuster scharnierontwerp en -materiaal met nieuwe positioneerders om tijd te besparen en het eenvoudiger te maken om aan te passen aan welke kant de deur opent.

.

Afgeschuinde verticale randen aan de voorkant van de behuizing voor het soepeler openen en sluiten van de deur.

 

.

Verder is er nu een reeks HD-specifieke accessoires beschikbaar, met onder andere kabelwartels, wandmontagebeugels en stelvoeten. De HDW-reeks is gecertificeerd voor IP 66/69/69K-bescherming tegen binnendringing, waardoor reiniging met hoge druk en heet water mogelijk is.IP 69-classificaties geven het beschermingsniveau van een behuizing tegen het binnendringen van vloeistoffen (IP X9) en stof (IP 6X) aan. Tijdens de testprocedures worden behuizingen blootgesteld aan de hoge temperaturen (80 °C) en sprays onder hoge druk (ca. 1200 psi) die geassocieerd zijn met – maar hoger zijn dan – routinematige reinigingsprocedures voor sanitaire doeleinden.

IP 69 (IEC) voor elektrische apparatuur en IP 69K (DIN) vertegenwoordigen het hoogste beschermingsniveau. Producten met deze classificaties zijn ideaal voor faciliteiten waar hygiëne en reinheid van essentieel belang zijn.Door te voldoen aan hoge eisen voor hygiëne en door hygiënerisico's te beperken dankzij zelfafvoerende, gladde oppervlakken en een ontwerp zonder openingen, helpt de HDW-behuizingsreeks onderhoudskosten en vertragingen te verminderen.

Schade aan componenten en onnodige uitvaltijd worden vermeden omdat water en stof niet kunnen binnendringen in de behuizing, zelfs bij reiniging met hoge druk en heet water. Kortom, de reeks wandmontagebehuizingen met hygiënisch design, HDW, brengt verschillende voordelen voor omgevingen waar een hoge mate van hygiëne is vereist:

  • Grondige reiniging is snel en eenvoudig
  • Er kan gebruik worden gemaakt van hoge druk en temperaturen
  • Apparatuur en onderdelen in de behuizing zijn goed beschermd tegen vloeistoffen en stof

Meer weten? Download de brochure Food & Beverage van nVent HOFFMAN via onderstaand formulier

 
Privacy Statement*