Nieuws

nVent HOFFMAN maakt elektrische behuizingen nóg efficienter

.
.
nVent HOFFMAN maakt elektrische behuizingen nóg efficienter
nVent HOFFMAN heeft met een nieuwe methode met een gepatenteerde plug de montagetijd van de zijpanelen voor vloerstaande behuizingen drastisch verkort. Daarnaast hebben de wandmontagebehuizingen uit het Hygienic Design HDW-assortiment nieuwe functies

.nVent HOFFMAN heeft enkele verbeteringen doorgevoerd aan het assortiment behuizingen: Door een nieuwe methode met een gepatenteerde plug is de montagetijd van de zijpanelen voor vloerstaande behuizingen drastisch verkort. Daarnaast hebben de wandmontagebehuizingen uit het Hygienic Design HDW-assortiment nieuwe functies voor nog meer gemak in omgevingen die een hoge mate van hygiëne vereisen.

Montage van zijpanelen met nieuwe gepatenteerde plug

De zijpanelen voor vloerstaande behuizingen van nVent HOFFMAN waarborgen de bescherming tegen binnendringen van stof en water zodat elektrische componenten zonder storingen kunnen werken en personeel ook tegen mogelijk letsel wordt beschermd.

Om de montage van deze panelen nog eenvoudiger te maken, heeft nVent HOFFMAN een gepatenteerde plug ontwikkeld ter vervanging van de kooimoeren. Met de nieuwe plug kan een zijpaneel sneller door één persoon worden bevestigd. De pluggen worden afgemonteerd op de zijpanelen geleverd bij de plaatstalen en roestvaststalen kasten.

De nieuwe plug wordt via het zijpaneel op het kastframe geplaatst. Twee sleuven in het paneel en twee stelbeugels op de plug houden het zijpaneel op zijn plaats. Zodra de schroef is vastgeschroefd, zet de plug uit en zorgt zo voor een sterke en betrouwbare bevestiging van het zijpaneel aan de behuizing.

.
.

Updates van de wandmontagebehuizingen voor hygiënische omgevingen

Aan het Hygienic Design HDW-assortiment wandmontagebehuizingen heeft nVent HOFFMAN nieuwe functies toegevoegd die speciaal zijn ontworpen om elektrische apparatuur te beschermen in veeleisende procedures voor sanitaire reiniging en clean-in-place (CIP).

De nieuwe functies maken het assortiment robuuster en maken sneller en eenvoudiger onderhoud mogelijk in omgevingen die een hoge mate van hygiëne vereisen. Bijvoorbeeld in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische industrie.

De nieuwe reeks voldoet aan de strenge gezondheids- en veiligheidsvoorschriften in deze industrieën. De reeks maakt goede, snelle en eenvoudige reiniging mogelijk, ook met hoge druk en heet water.De wandmontagereeks met hygiënisch design, HDW, omvat behuizingen met een hoge beschermingsgraad en gladde oppervlakken zonder openingen. De behuizingen hebben zelf-afvoerende gladde oppervlakken, een schuin dak onder een hoek van 30° met een overhang van 30 mm, speciale HD-sloten en verborgen deurscharnieren. De scharnieren hebben nu een robuuster ontwerp en positioneerders die tijd besparen bij het verwisselen van de kant waar de deur wordt geopend.

De behuizing en de deur van de behuizing zijn gemaakt van AISI 304L roestvast staal, met scharnieren die nu van verzinkt staal zijn.Voor volledige afdichting wordt gebruikt gemaakt van een verwijderbare blauwe siliconenpakking die rond de hele opening loopt en die bestand is tegen agressieve reinigingsproducten. De nieuw ontworpen pakking heeft gevormde hoeken om het verwijderen en vervangen van de pakking voor reiniging en vervanging sneller en eenvoudiger te maken.

.
.

Meer weten over nVent HOFFMAN?