Nieuws

Nu nog meer voordelen met het geoptimaliseerde sokkelsysteem VX van Rittal

Rittal sokkelsysteem VX
Rittal sokkelsysteem VX
Nog meer voordelen met het nieuwe sokkelsysteem VX van Rittal
Het nieuwe sokkelsysteem VX van Rittal biedt naast ruimtewinst, montagegemak en flexibiliteit nu ook een aanzienlijk verbeterde stabiliteit en vereenvoudigde handling. Nu verkrijgbaar bij Van Egmond Groep.

Logo RittalRittal’s sokkelsysteem VX is sinds twee jaar op de markt. Rittal vond het daarom hoog tijd om de praktische ervaring te analyseren en het bestaande sokkelsysteem VX verder te optimaliseren.

Voordelen Rittal sokkelsysteem VX
Het bestaande sokkelsysteem VX staat bekend om de volgende voordelen:

  • Meer ruimtewinst - omdat het hele sokkelbereik praktisch kan worden gebruikt
  • Meer montagegemak - dankzij snellere bevestiging met behulp van reeds geïntegreerde moeren
  • Meer flexibiliteit - dankzij het uitgebreide assortiment aan uitbreidingscomponenten


Na de optimalisatie van dit systeem worden de voordelen uitgebreid met:

  • Aanzienlijk verbeterde stabiliteit
  • Vereenvoudigde handling


De sokkelplinten voor en achter worden nu seriematig vanaf de voorzijde geschroefd. Dit zorgt voor nog meer veiligheid en stabiliteit en maakt nog steeds een snelle en eenvoudige toegang tot het binnen de sokkel aanwezige kabelmanagementniveau mogelijk.

Compatibiliteit nieuwe sokkelsysteem VX

Het nieuwe sokkelsysteem VX van Rittal is optimaal afgestemd op het nieuwe vloerstaande kastsysteem VX25 – en tegelijk volledig compatibel met de huidige kastsystemen TS, TS IT, SE, CM, PC, IW, TP en TE. Het nieuwe systeem combineert alle functies en voordelen van de voorlopers Flex-Block- en de TS-sokkel.

Opbouw, montage en mogelijkheden sokkelsysteem VX

Door het uitgebreide assortiment toebehoren en zijn compatibiliteit met kasttoebehoren biedt het sokkelsysteem vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor installatie, transport, kabelgeleiding, kabelfixering en opbouw van sokkels. De sokkel heeft een doorlopend 25mm-raster. Daardoor kunnen ook de opbouwdelen van de kast – zoals chassis en rails – in de sokkel worden gebruikt. In de sokkel kunnen niet alleen bevestigingsbeugels en kabelbevestigingsrails worden gemonteerd, maar kunnen met behulp van systeemchassis ook kabels eenvoudig en efficiënt worden opgevangen en vastgezet.

Het sokkelsysteem bestaat uit sterke hoekstukken met plinten voor, achter en aan de zijkant en is verkrijgbaar met een hoogte van 100 of 200 mm. De hoekstukken zijn net als de plinten van gelakt plaatstaal (RAL 9005, structuur). De al op het VX25-kastframe gemonteerde centreertool maakt een nauwkeurige positionering van de kast op de sokkel en een snelle montage van de hoekstukken op het kastframe mogelijk. Hierdoor kan de kast direct van bovenaf op de sokkel te bevestigd worden, wat het vastschroeven gemakkelijker maakt. Sokkel en kastframe kunnen met behulp van de in het sokkelhoekstuk gemonteerde moer, direct van bovenaf door het stabiele bodemframe worden vastgeschroefd. Ook vastschroeven vanaf de onderzijde door de sokkel aan het kasthoekstuk blijft mogelijk.

De volledig symmetrische hoekstukken en sokkelplinten met dezelfde breedte en hoogte bieden geheel nieuwe toepassingsmogelijkheden. Nu kunnen bijvoorbeeld de als toebehoren leverbare, geventileerde plinten of plinten met borstelstrips naar keuze aan de zijkant worden gemonteerd of worden vervangen door de voorste/achterste plinten.

Alle plinten aan de voor- en achterzijde zijn aan de hokstukken geschroefd, de zijplinten kunnen naar keuze op het hoekstuk worden geklikt of vastgeschroefd. Al na de toepassing zijn er bijvoorbeeld geen plinten tussen gekoppelde kasten nodig of kan een 100 mm hoge plint worden gebruikt om de sokkelhoekstukken onderling te stabiliseren. De koppelbevestiging intern kan gebruikt worden voor stabiele koppeling van de hoekstukken. Met het additionele sokkelhoekprofiel kunnen de toebehoren zoals systeemchassis en kabelbevestigingsrails gemonteerd worden.

.
.

Brochure sokkelsysteem VX

Meer informatie over het sokkelsysteem VX vind je in de onderstaande brochure:

Conversietabel nieuwe sokkelsysteem VX

Vanaf nu levert Rittal het geoptimaliseerde sokkelsysteem VX die de vorige versie van het sokkelsysteem VX vervangt. Zie hiervoor het bijgevoegde overzicht van de betreffende artikelen in de conversietabel.

Deze optimalisatie heeft alleen betrekking heeft op het VX-sokkelsysteem in plaatstaal.
De sokkelplinten met borstelstrip en de sokkelplinten geventileerd (beide 100 mm hoog) blijven ongewijzigd.

Heb je vragen over het sokkelsysteem VX van Rittal?
Neem dan contact op met Van Egmond Groep.