Nieuws

Nieuwe Push-in-contactblokken met Click-in-vergrendeling van Phoenix Contact

Phoenix Contact click-in
Nieuwe Push-in-contactblokken met Click-in-vergrendeling
De heavy-duty connectoren Heavycon van Phoenix Contact worden gebruikt voor de bekabeling van de schakelkast naar het veldniveau.

Phoenix ContactDe heavy-duty connectoren (HEAVYCON) van Phoenix Contact worden gebruikt voor de bekabeling van de schakelkast naar het veld. Deze serie wordt uitgebreid met nieuwe vastpolige Push-in-contactblokken met Click-in-vergrendeling. 

HEAVYCON: Eenvoudige hantering en aanzienlijke tijdwinst

Voor het eerst is een eenvoudige installatie zonder gereedschap mogelijk. Het vroegere vastschroeven van de contactblokken is vervangen door een veilige, hoorbare en voelbare vergrendeling in de behuizing van de connector. Het Click-in-contactblok is schok- en trilbestendig en maakt een eenvoudige, betrouwbare steekverbinding mogelijk.

Deze montageoplossing, samen met de Push-in-aansluittechniek, biedt een eenvoudige hantering en aanzienlijke tijdwinst. Zelfs de PE-aansluiting gebeurt met de nieuwe Click-in-contactblokken door deze rechtstreeks in te pluggen met Push-in-aansluiting. Extra flexibiliteit wordt geboden door voorgeconfectioneerde kabelbomen te plaatsen, zowel van de binnenkant van de schakelkast, als aan de buitenkant in de aanbouwbehuizing. 

De nieuwe Push-in-contactblokken met Click-in-vergrendeling zijn beschikbaar in de bouwgroottes B06, B10, B16 en B24. Er is een stift- en busvariant voor elke bouwgrootte. Deze passen in alle plastic en metalen behuizingen van de series HEAVYCON STANDARD en EVO.

De belangrijkste specificaties:

  • Aanzienlijke tijdsbesparing: HEAVYCON Click-in wordt zonder gereedschap gemonteerd door deze eenvoudig te vergrendelen
  • Eenvoudige installatie: massieve of voorbehandelde aders maken gemakkelijk contact door  het vederlichte insteken met Push-in-aansluiting
  • Moeiteloze PE-aansluiting: dankzij de Push-in Technology kun je de aardleiding eenvoudig en zonder gereedschap bekabelen
  • Betrouwbare connector: HEAVYCON Click-in-contactblokken vergrendelen schok- en trilbestendig
  • Eenvoudige integratie: Click-in-contactblokken passen in alle kunststof en metalen behuizingen van de series HEAVYCON STANDARD en EVO.
Phoenix Contact

Meer weten over de contactblokken?