Nieuws

Nieuwe firmware van Phoenix Contact

Phoenix Contact
Nieuwe firmware van Phoenix Contact
De voordelen van het koppelen van netwerken, zoals verhoging van de productiviteit en flexibiliteit, zijn duidelijk. Maar helaas ontstaan hierdoor ook steeds meer potentiële aanvalsdoelen voor allerlei soorten cyberaanvallen.

phoenix contactDe voordelen van het koppelen van netwerken, zoals verhoging van de productiviteit en flexibiliteit, zijn duidelijk. Maar helaas ontstaan hierdoor ook steeds meer potentiële aanvalsdoelen voor allerlei soorten cyberaanvallen. Telkens weer lukt het cyber criminelen om nieuwe, mogelijke zwakke plekken te benutten en daardoor ongeoorloofde toegang te verkrijgen tot bijvoorbeeld machines en installaties.  

Om de cyber security van jouw machines en installaties te waarborgen of als het even kan te verhogen, is het up-to-date houden van de Cyber Security functionaliteit van jouw netwerk apparatuur van levensbelang. Maar hoe houd jij je netwerk apparatuur up-to-date?  

Managed netwerk apparatuur 

Unmanaged netwerk apparatuur, zoals unmanaged switches, zijn economisch en erg eenvoudig in bedrijf te nemen, maar kunnen meestal niet worden ge-update met nieuwe functionaliteiten. Managed Switches daarentegen kunnen meestal eenvoudig van nieuwe firmware worden voorzien, waardoor ze ook wat cyber security betreft up-to-date gehouden kunnen worden.

Zo biedt de nieuwste firmware (versie 3.21) voor alle managed switches uit de FL SWITCH 2000-serie, veel nieuwe en uitgebreide cyber security-functies.

Bieden managed switches nog andere voordelen? 

Behalve security functies bieden managed switches ook uitstekende (preventieve) diagnose en redundantiemechanismen, waardoor uitval van het netwerk kan worden geminimaliseerd.

Deze en vele andere functies verhogen de beschikbaarheid van jouw machines en installaties maken dat het verschil in aanschafprijs al na een korte tijd is terugverdient. Wil je meer weten over managed switches voor in de schakelkast, bekijk de bovenstaande video of lees de brochure. 

Lees de brochure 

Meer weten over de Managed Switched?