Nieuws

Nieuwe bypass-schakelaar voor frequentiegeregelde ventilatoren

ABB bypass
Nieuwe bypass-schakelaar voor frequentiegeregelde ventilatoren
In de veehouderij wordt op grote schaal gebruik gemaakt van frequentiegeregelde ventilatiesystemen. Maar wat gebeurt er als de frequentieregeling in storing is of onderhoud vereist? Blijven de ventilatiesystemen dan gewoon functioneren?

ABB logoIn de veehouderij wordt op grote schaal gebruik gemaakt van frequentiegeregelde ventilatiesystemen. Maar wat gebeurt er als de frequentieregeling in storing is of onderhoud vereist? Blijven de ventilatiesystemen dan gewoon functioneren? Wel als deze voorzien zijn van de nieuwe bypass-schakelaar van ABB.

Voorkom downtime

De veehouderij zet ventilatiesystemen in om de juiste temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in stallen en dierenverblijven te realiseren. Een goed binnenklimaat is van belang voor het dierenwelzijn én voor een efficiënte en duurzame productie. Voor een optimaal binnenklimaat worden de ventilatiesystemen voorzien van frequentiegeregelde ventilatoren. In noodsituaties of bij storing moet deze frequentieregeling ook tijdelijk zijn uit te schakelen. ABB biedt daarvoor een ideale oplossing met een nieuwe 25..40 A bypass-schakelaar voor frequentiegeregelde ventilatoren. Het ventilatiesysteem kan zo veilig, betrouwbaar en eenvoudig blijven functioneren tijdens storingen.

Robuust ontwerp

De bypass-schakelaar is ontworpen voor veilige en betrouwbare prestaties in omgevingen met elektromagnetische storingen (EMC). De behuizing van de schakelaar is gemaakt van hoogwaardig, corrosievrij en UV-bestendig materiaal dat zich leent voor binnen- en buitengebruik. Met een beschermingsgraad van IP65 is de schakelaar goed bescherm tegen stof en water.

ABB Bypass-schakelaar bypass switch

Eenvoudige installatie

De nieuwe bypass-schakelaar van ABB is een alles-in-één-oplossing die zich eenvoudig laat installeren. Belangrijk voor de veehouder: door de compacte uitvoering bespaart de bypass-schakelaar ook nog eens aanzienlijke ruimte. Alle benodigde hardware is bij de levering inbegrepen: startkabelset, EMC-connectoren en een voorziening voor wandmontage. Bij de levering zijn drie hulpcontacten ingebrepen voor het doorgeven van extra signalen. Hierbij kan worden gedacht aan een signalering wanneer de schakelaar op bypass staat.

Veiligheid en beveiliging

De schakelaar heeft een duidelijke drie-standen aanduiding (I-Frequentieregelaar, O-OFF, II-Bypass). In de behuizing is ruimte om optioneel een spanningsmonitoringsrelais te monteren.Hiermee wordt de betrouwbaarheid van de ventilator verder verhoogd. Het monitoringsrelais zorgt voor het inschakelen van een noodvoeding (stroomaggregaat) en helpt hiermee de maximale systeembeschikbaarheid te bereiken.

Benieuwd naar deze bypass-schakelaar van ABB?