Nieuws

Nieuw van Pilz: veilige bewaking van beschermde ruimtes ook inzetbaar voor roboticatoepassingen

Pilz PSENradar
Veilige bewaking ook inzetbaar voor roboticatoepassingen
De veilige radarsensor PSENradar biedt, samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2, de optimale oplossing voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden.

PilzDe veilige radarsensor PSENradar biedt, samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2, de optimale oplossing voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden. Hierbij kan je denken aan stof, vuil, regen, licht, vonken en trillingen. Vanaf nu worden naast buitentoepassingen en gebieden in de hout- en metaalbewerking, ook robottoepassingen beveiligd, omdat de oplossing een hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d heeft.

Hiervoor zijn de nieuwe radarsensoren PSEN rd1.2 en de nieuwe verwerkingseenheid PSEN rd1.x I/O PN beschikbaar. Bovendien garandeert de functie "Self Teaching Background" dat er tijdens de werking veranderingen binnen de waarschuwings- of beschermde ruimte kunnen worden aangebracht, zonder dat het opnieuw configureren nodig is. Profiteer daarbij van de hogere beschikbaarheid.

Het veilige radarsysteem biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimtes - inclusief conformiteitsbeoordeling. Meer interfaces zoals Ethernet en Profisafe maken ook het eenvoudige gebruik in bijvoorbeeld retrofittoepassingen mogelijk.

Pils PSENradar

Jouw voordelen

  • Hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d maakt beveiliging van roboticatoepassingen mogelijk
  • Hoge flexibiliteit dankzij geoptimaliseerde sensoruitlijning en individuele configuratie van beschermde ruimtes
  • Openheid voor retrofittoepassingen dankzij meer interfaces
  • Alles van één leverancier: totaaloplossing inclusief conformiteitsbeoordeling

Meer informatie over de PSENradar van Pilz?