Nieuws

Mogelijkheden om de energie-efficiëntie in de drankenindustrie te verhogen met Danfoss

danfoss
Energie-efficiëntie in de drankenindustrie verhogen
Je wil drankenproductie energie-efficiënter maken, maar is de weg hiernaartoe verwarrend? Dit is waar een bedrijfsplan voor energie-efficiëntie kan helpen.

danfoss

Je wil drankenproductie energie-efficiënter maken, maar is de weg hiernaartoe verwarrend? Dit is waar een bedrijfsplan voor energie-efficiëntie kan helpen met aandacht voor de volgende gebieden en een doeltreffende planning:
 

  • Manieren en middelen om het elektriciteitsverbruik te verminderen en te optimaliseren; dit omvat ook de beheersing van de vraag naar elektriciteit.
  • Efficiënte manieren om energieverspilling en productverspilling te voorkomen. Dit is namelijk niet alleen schadelijk voor het milieu, maar het leidt ook tot onnodige kosten. 
  • Strategieën waarmee u de levenscyclus van apparatuur kunt optimaliseren en onderhoud van stilstandtijden plandbaar kunt maken. Deze omvatten bijvoorbeeld preventief en voorspellend onderhoud. 
  • Het gebruik van slimme technologieën, zoals smart manufacturing of digitale systemen voor monitoring op afstand, waar me je de productie altijd en overal ter wereld in het oog kunt houden. 

Energie-efficiëntie: snelheidsregeling is het toverwoord

Moderne aandrijftechniek kan een belangrijke bijdrage leveren aan al deze punten. Op die manier kun je het energie- en kostenefficiëntiepotentieel in de drankenproductie benutten. Zo stellen de affiniteitswetten voor centrifugaalpompen en ventilatoren dat een vermindering van het toerental leidt tot een vermindering van 25% en dat het energieverbruik met bijna 60% daalt. Als het toerental met 50% wordt verlaagd, daalt het energieverbruik met bijna 90%. Snelheidsregeling op zich biedt dus een goed uitgangspunt om het energie-efficiëntiepotentieel te verhogen. Gebruikers van Danfoss drives profiteren zelfs dubbel: naast de lagere kosten voor een efficiënter energieverbruik en een geringere belasting van het milieu, is de hoge terugverdientijd van slechts enkele maanden na ingebruikname een pluspunt. Slimme onderhoudsmaatregelen verlagen overigens ook het energieverbruik en de kosten voor bedrijven in de drankenindustrie. Met voorspellend onderhoud met conditioned-based monitoring of DrivePro-diensten zoals digitale bewaking op afstand. Hiermee wordt de beschikbaarheid van productielijnen zeker gesteld.

 

Meer weten over de frequentieregelaars?