Nieuws

Modulaire bekabelingsconcepten van Phoenix Contact

Phoenix Contact modulaire bekabeling webinar
Modulaire bekabelingsconcepten van Phoenix Contact
Overweeg je om jouw machines modulair te gaan opbouwen? Dan kan je alle kanten op. Wat wil je modulair aanpakken? Je kan bijvoorbeeld starten met modulaire bekabeling, waarmee je met minder kabels meer mogelijkheden hebt.

Phoenix ContactOverweeg je om jouw machines modulair te gaan opbouwen? Dan kan je alle kanten op. Wat wil je modulair aanpakken? Je kan bijvoorbeeld starten met modulaire bekabeling, waarmee je met minder kabels meer mogelijkheden hebt. Je kan kiezen uit tal van mogelijke concepten: van klein tot groot en van beperkt modulair tot volledig modulair. Daarmee profiteer je van de volgende voordelen:

Meer standaardisatie en kortere ombouwtijd

Bij modulaire bekabeling wordt de bekabeling per module geregeld. De losse modules kunnen eenvoudig en snel aan elkaar gekoppeld worden. Zo blijf je wendbaar. Beweegt de markt en veranderen daarmee ook de behoeften van jouw klanten? Dan kan je snel inspelen op nieuwe wensen door een bestaande machine om te bouwen en de benodigde bekabeling aan te passen. Wil je bijvoorbeeld een bestaande module gebruiken in een andere machine die gebruik maakt van andere bekabeling of connectors? Dan kan deze snel en effectief worden omgebouwd, zonder de gehele bekabeling te vervangen. De machine kan vervolgens eenvoudig op locatie geassembleerd worden.

Minder kabels, meer slimme aansluitopties

Verminder het aantal kabels door de integratie van safety- en I/O-kabels. Bij modulaire bekabeling kunnen kabels eenvoudig op maat gemaakt worden. Via connector boxes kunnen ze parallel met elkaar worden verbonden. Hierdoor zijn er minder kabels nodig. Het resultaat is een efficiënt bekabelde machine met slimme aansluitmogelijkheden.

Phoenix Contact modulaire bekabeling webinar

Optimale flexibiliteit met stekerbare concepten

Met stekerbare oplossingen, waarmee modules simpel, effectief en foutloos met elkaar verbonden kunnen worden, kan je alle kanten op. Zo kan je een machine snel, eenvoudig en veilig op locatie opbouwen. Dankzij standaardisatie ben je zeer flexibel. Er zijn oplossingen voor alle bedrijfssituaties. Denk bijvoorbeeld aan robuuste industriële connectors, die in vrijwel alle omstandigheden een veilige overdracht van data, signalen en stroom garanderen.

Betere testmogelijkheden

Iedere module is afzonderlijk bekabeld. Hoe decentraler de bekabeling, hoe beter de afzonderlijke delen te testen zijn. Gaat er iets fout? Dan kan je binnen de volledige machinelijn snel identificeren in welke module zich het probleem voordoet. Dat bespaart je tijd in het achterhalen van de oorzaak. Omdat de bekabeling bovendien efficiënter is toegepast dan in niet modulair gebouwde machines, is het tevens makkelijker om de fout te herstellen.

Ruimte besparen

Met ruimtebesparende cable feeds en plug-in terminal blokken houd je de machine compact en verhoog je de flexibiliteit. Het maakt de bekabeling overzichtelijk én bespaart ruimte.

Modulair bekabelen heeft de toekomst. Daar zijn ze bij Phoenix Contact van overtuigd.

Op dinsdag 29 november om 10:00 uur organiseren Phoenix Contact en Van Egmond Groep het webinar 'Machinebekabeling'. In het webinar zijn meerdere bekabelingsconcepten voor jou uitgewerkt:

  • Van klein tot groot en van beperkt modulair tot volledig modulair.
  • Maak je gebruik van een standaard klemmenset of SAC box?
  • Is jouw schakelkast losstaand of geïntegreerd?
  • En gebruik je standaard klemmen of functionele klemmen?

Allemaal factoren die van invloed zijn bij de keuze voor het beste bekabelingsconcept. Tijdens het webinar worden zes bekabelingsconcepten toegelicht.

Schrijf je nu in!