Nieuws

Mico Pro: Flexibele stroombewaking met geïntegreerde voeding

.
Mico Pro: Flexibele stroombewaking met geïntegreerde voeding
Mico Pro is het nieuwe en innovatieve stroombewakingssysteem van Murrelektronik. Door de modulaire opbouw is het systeem nauwkeurig op de gewenste toepassing af te stemmen. Mico Pro is flexibel in te zetten en bespaart ruimte in de schakelkast.

.Mico Pro is het nieuwe en innovatieve stroombewakingssysteem van Murrelektronik. Door de modulaire opbouw is het systeem nauwkeurig op de gewenste toepassing af te stemmen. Mico Pro is flexibel in te zetten, heeft een gepatenteerde uitschakeltechniek en bespaart veel ruimte in de schakelkast.

Gepatenteerd uitschakeltechniek
De gepatenteerde uitschakeltechniek zorgt ervoor dat de machine optimaal inzetbaar blijft. Mico Pro zorgt voor een consequente beveiliging van alle last- en stuurstromen en herkent kritieke momenten tijdig. Mico Pro signaleert grensbelastingen en schakelt betroffen kanalen doelgericht af. Dankzij twee nieuwe systeemuitbreidingen is Mico Pro nu nog veelzijdiger.

Waarom de Mico Pro:

 • Gepatenteerde beveiliging van alle last- en stuurstromen;
 • Modulair: kies de gewenste toepassing;
 • Geïntegreerde voeding mogelijk;
 • NEC-Class-2 gecertificeerd;
 • Diagnose – ter plekke of via de besturing;
 • Schakelen per kanaal – vervangt extra interface modules. 
.

Full Power – Mico Pro met geïntegreerde voeding
Nieuwe netvoedingen met een uitgangsstroom van 5 of 10A kunnen direct worden geïntegreerd in Mico-Pro-stations. Omdat ze de separate netvoeding vervangen, zorgen ze voor ruimtebesparing in de schakelkast. De netvoedingen nemen alle meldingen en signalen van de voedingsmodule één op één over (verzamelde alarmmelding, vroegtijdige 90 procent-waarschuwing, besturingssignaal voor onderhoud op afstand). In parallelbedrijf kan hierbij tot 20A worden gevoed. Het rendement is hoog, waardoor de temperaturen in de schakelkast laag blijven. De netvoedingen kunnen met slechts weinig handelingen zonder bedradingstijd door praktische steekbruggen met de bewakingsmodules worden verbonden.

  .

  NEC-Class-2 – vergemakkelijkt het UL-toelatingsproces
  Murrelektronik heeft een groot assortiment modules voor Mico Pro die allemaal gecertificeerd zijn volgens NEC-Class-2 en tot wel 4A stroom kunnen bewaken. Met een krachtige netvoeding kunnen op deze manier veel NEC-Class-2-laststroomcircuits worden opgebouwd. Volgens UL-definitie is er in dergelijke stroomcircuits op grond van de begrensde energietoevoer (100 VA) geen gevaar voor een elektrische schok of brandgevaar. De schakelkastcomponenten die in een Class-2-circuit worden toegepast (volgens UL508A), hoeven daarom niet UL-gecertificeerd te zijn. Daarmee is het toelatingsproces voor schakelkasten aanzienlijk eenvoudiger.

  De overige voordelen:

  • Meer ruimte in de schakelkast;
  • Eenvoudige keuze van een standaard netvoeding;
  • Een beduidend gereduceerde bedrading;
  • Praktische montage zonder gereedschap.

  Meer informatie over de Mico Pro?