Nieuws

Meer grip op energie met nieuwe SENTRON-technologie van Siemens

Siemens SENTRON
Siemens SENTRON
Meer grip op energie met nieuwe SENTRON-technologie van Siemens
Bedrijven zijn bij wet verplicht inzage te bieden in hun energieverbruik en energie-reductiemaatregelen. Krijg inzicht in de energiewaarden met de SENTRON-technologie van Siemens voor industrie-, infrastructuur- en utiliteitstoepassingen.

Logo SiemensGrote bedrijven en nieuwbouwpanden zijn bij wet verplicht inzage te bieden in hun energieverbruik en energiereductiemaatregelen. De nieuwste SENTRON-technologie van Siemens voor industrie-, infrastructuur- en utiliteitstoepassingen registreert energiewaarden en maakt deze inzichtelijk voor verdere archivering en analyse in energiemanagementsystemen en cloudapplicaties.

SENTRON Powermanager V4.1

Deze monitoringsoftware maakt alle energiegrootheden van aangesloten apparatuur inzichtelijk, waaronder spanningen, energiestromen, energieverbruik en netkwaliteit. Maar ook kasttemperaturen, schakel-statussen en maintenance-informatie. Op basis hiervan kunnen maatregelen worden genomen om uitval te voorkomen, kan het energieverbruik worden geanalyseerd om de netkwaliteit te verbeteren en worden energiebesparingsmaatregelen zichtbaar. Versie 4.1 heeft een open interface voor de koppeling met cloudapplicaties zoals MindSphere. Alle gegevens worden beschermd, veilig en eenvoudig in de cloud opgeslagen, waarmee vervolgens ook koppelingen met andere systemen gemaakt kunnen worden.

SENTRON PAC 3120 en 3220

Deze nieuwe meters voor het meten en inzichtelijk maken van energieverbruik en netkwaliteit hebben een industrieel design. Ze hebben naast de IEC-certificering ook de UL-certificering. Door de geïntegreerde web-interface van de PAC3220 kunnen de meters lokaal worden uitgelezen. Ze zijn toepasbaar in TN-, TT- en IT-stelsels en hebben diverse beveiligingsfeatures. Ze zijn geschikt voor 1 of 5 ampère  stroomtrafo’s en kunnen tot 690V zonder spanningstrafo’s worden ingezet. Beide meters kunnen de actieve energie en het actief vermogen met een nauwkeurigheid van 0,5% bepalen en harmonische vervorming (THD) meten. Ze kunnen via Ethernet of Modbus gekoppeld  worden aan een hoger liggend energiemanagementsysteem en cloud-omgevingen. De PAC3220 heeft 2 digitale in- en uitgangen en 2 switchend Ethernet-poorten en is uit te breiden met een 2 poorten switchend PROFINET, PROFIBUS, Modbus RTU en andere modulen. De PAC3120 heeft 2 digitale in- en uitgangen, maar is standaard uitgevoerd met Modbus RT-communicatie.

SENTRON PAC 3120 en 3220
SENTRON PAC 3120 en 3220

SENTRON Powercenter 3000

Op deze  intelligente dataconsentrator kunnen tot 40 apparaten worden aangesloten. Powercenter 3000 functioneert als zelfstandig energiemanagementsysteem en kan als gateway, een soort hub, dienen naar diverse energiemanagementsystemen. De verzamelde energieparameters kunnen lokaal én op afstand, via de cloud, worden uitgelezen. De dataconsentrator voldoet aan de ISO50001 en ISO50003, de normering voor de energieaudit.

Brochure SENTRON

Gedetailleerde informatie over het SENTRON portfolio van Siemens vind je in de onderstaande Engelstalige brochure:

Heb je vragen over de SENTRON-technologie van Siemens of wil je producten
uit het portfolio bestellen? Dan kan je terecht bij Van Egmond Groep!