Nieuws

Meer efficiëntie en flexibiliteit in de engineering met TIA Portal en de TIA Selection Tool van Siemens

Siemens TIA Selection Tool
Meer efficiëntie en flexibiliteit in de engineering met Siemens
In deze tijd moet de time-to-market verkort worden, hebben we te maken met een te kort aan geschoold personeel en is competitief blijven aan de orde van de dag.

SiemensIn deze tijd moet de time-to-market verkort worden, hebben we te maken met een te kort aan geschoold personeel en is competitief blijven aan de orde van de dag. Efficiënte automatisering engineering dat snel aangepast kan worden, is nodig om deze nieuwe vereisten te behalen.

Efficiëntie en flexibiliteit met TIA Portal

De Totally Integrated Automation Portal (TIA Portal) integreert de basissoftware voor het programmeren van de besturing en visualisatie, maar biedt ook uitgebreide communicatie mogelijkheden om de digitaliseringsslag te maken. Dit betekent dat alles kan worden geprogrammeerd, van controller tot remote IO, aandrijvingen en HMI's tot veiligheid en energiebeheer.

TIA Portal V18

Begin november heeft Siemens het TIA Portal V18 gepresenteerd. Deze nieuwe versie van de TIA Portal geeft engineering efficiency een boost en biedt nog meer geoptimaliseerde functionaliteiten van multi-user engineering. Dit betekent dat gebruikers nu in teams en parallel kunnen werken aan projecten en het bouwen en managen van gedeelde bibliotheken. Toegangsrechten kunnen zowel individueel als groepsspecifiek worden toegewezen, wat teamsamenwerking nog flexibeler maakt.

Siemens TIA Portal Coördinatie
Siemens TIA Portal Parallel

TIA Selectiontool

Deze flexibiliteit is ook terug te vinden in de integratie met de TIA Selection Tool. Met deze tool kunnen hardware en software geselecteerd worden die benodigd zijn voor een project en is het mogelijk deze configuratie vanuit de TIA Portal te importeren. Deze configuratie is eenvoudig in het winkelwagentje te plaatsen wat het totale proces nog efficiënter maakt.

Siemens TIA Selection Tool gebruiken?