Nieuws

M4M netwerkanalysers bieden tal van mogelijkheden voor energiebeheer

ABB M4M netwerkanalysers
ABB M4M netwerkanalysers
M4M netwerkanalysers bieden veel mogelijkheden voor energiebeheer
Nauwkeurig de netkwaliteit analyseren en realtime de energie monitoren? De M4M netwerkanalysers van ABB maken het mogelijk. De analysers ondersteunen de digitale transformatie van gebouwen door informatie voor het energieverdeelsysteem te verzamelen.

Logo ABBNauwkeurig de netkwaliteit analyseren en realtime de energie monitoren? De M4M netwerkanalysers van ABB maken het mogelijk. De analysers ondersteunen de digitale transformatie van gebouwen door informatie voor het energieverdeelsysteem te verzamelen. Met de koppeling aan het ABB Ability™ Energy and Asset Management (EAM) kan de efficiëntie worden verbeterd en zijn problemen met de netkwaliteit eenvoudiger op te lossen.

Connected netwerkanalysers

Omdat productiviteitsverbetering en vermindering van het energieverbruik steeds belangrijke worden, zijn de M4M-modulen ontwikkeld als volledig connected netwerkanalysers. M4M-netwerkanalysers hebben hiertoe alle communicatieprotocollen (Modbus RTU, Modbus TCP/IP, BACnet/IP, Profibus DP V0) en I/O-opties aan boord voor volledige integratie in commerciële gebouwen en industriële objecten.

Eindgebruiker centraal

Bij de ontwikkeling van de analysers heeft de eindgebruiker nadrukkelijk centraal gestaan. Zo is de M4M voorzien van een intuïtieve interface voor eenvoudige configuratie en snelle visualisatie. Gebruikers hebben zo tot 40 procent minder tijd nodig voor installatie en inbedrijfstelling. Volledig stekerbare klemmen en een mobiele app dragen daarnaast bij aan een veel snellere ingebruikname.

Verschillende uitvoeringen

De M4M-serie is leverbaar in verschillende uitvoeringen om uiteenlopende toepassingen te kunnen ondersteunen. Naast de M4M 20, M4M 30 - beide zijn voorzien van touchscreen en complete set communicatieprotocol-opties - verminderen de uitvoeringen met Rogowski-spoelen de bekabelingstijd met maximaal 70%.

Daarnaast omvat de serie speciaal voor OEM-toepassingen de M4M 2X. Deze analyser zonder display leent zich voor snelle en eenvoudige DIN-railmontage en ondersteunt real-time energiemonitoring en -analyse voor betere energie- en milieuprestaties. Ook deze uitvoering wordt ondersteund door een mobiele app en desktop software die remote toegang geven tot de M4M 2X. Een handige feature is de mogelijkheid om de configuratie van een M4M 2X te 'knippen en plakken' naar een andere. De meest recente uitbreiding is de M4M MID. Deze leent zich specifiek voor omgevingen, zoals bedrijfsverzamelgebouwen, waar het energieverbruik moet worden verrekend.

ABB M4M netwerkanalysers
ABB M4M netwerkanalysers

Voordelen in een oogopslag

De belangrijkste voordelen van de M4M netwerkanalyser in een oogopslag:

  • Volledige connectiviteit met Bluethoot en 4 communicatieprotocollen (Modbus RTU, Modbus TCP/IP, BACnet/IP)
  • Spanningsmeter tot maximaal 690V
  • Compacte inbouwdiepte
  • Stekerbare, verticale aansluitklemmen: snelle bekabeling en eenvoudige vervanging
  • Geschikt voor CT .../1A, .../5A of Rogowski spoelen voor 70% tijdbesparing
  • Eenhandsmontage met slechts één stuks gereedschap
  • Speciale uitvoering voor OEM-toepassingen (M4M 2X) en verrekening van energieverbruik (M4M MID)
  • Configuratie via intuïtief touchscreen display
  • Bluetooth functionaliteiten: eenvoudige integratie in het ABB EPiC Mobile tool

De M4M netwerkanalysers bekijken?