Nieuws

Lucht/lucht-warmtewisselaars van Rittal

lucht/lucht-wamtewisselaar
Lucht/lucht-warmtewisselaars van Rittal
In de meeste gevallen is een te hoge temperatuur er de oorzaak van dat gevoelige componenten in een schakel- of besturingskast niet meer goed werken. Daarom is het noodzakelijk deze warmte effectief en duurzaam af te voeren, bijvoorbeeld met een luch

RittalIn de meeste gevallen is een te hoge temperatuur er de oorzaak van dat gevoelige componenten in een schakel- of besturingskast niet meer goed werken. Daarom is het noodzakelijk deze warmte effectief en duurzaam af te voeren, bijvoorbeeld met een lucht/lucht-warmtewisselaar.

Kracht van eenvoud

Deze technisch eenvoudige luchtkoelers zijn namelijk niet alleen betaalbaar, energiezuinig en onderhoudsarm. De lucht/lucht-warmtewisselaars van Rittal beschermen jouw componenten bovendien tegen agressieve bestanddelen in de omgevingslucht.

Een lucht/lucht-warmtewisselaar bewijst de kracht van eenvoud. Dit luchtkoelsysteem bestaat namelijk uit niet meer dan twee ventilatoren. een besturing en een wisselaar-pakket. Toch biedt een lucht/lucht-warmtewisselaar diverse belangrijke voordelen. Op financieel gebied, maar ook als het gaat om de continuïteit van uw productieproces. Dat maakt een lucht/lucht-warmtewisselaar zeer interessant voor engineers en eindgebruikers.

Voorwaarde en voordelen

Er geldt slechts één voorwaarde voor het gebruik van een lucht/lucht-warmtewisselaar: de omgevingstemperatuur moet lager zijn dan de gewenste kasttemperatuur. Is dit bij jou het geval, dan kan je profiteren van 4 belangrijke voordelen:

  1. In vergelijking met een koelaggregaat of vloeistofkoeling, is een lucht/lucht-warmtewisselaar veel goedkoper in aanschaf.
  2. Een lucht/lucht-warmtewisselaar voert de warmte lucht in schakel- en besturingskasten op een zeer efficiënte manier af, waardoor het energieverbruik laag is.
  3. De simpele techniek achter een lucht/lucht-warmtewisselaar zorgt ervoor dat er minder onderhoud nodig is. Het volstaat om af en toe de eenvoudig te verwijderen cassette in het wisselaar-pakket door te blazen met perslucht, om zo eventueel aanwezig stof te verwijderen. En omdat een lucht/lucht-warmtewisselaar geen koudemiddel bevat, hoeft het jaarlijkse onderhoud niet per se door een STEK-gecertificeerde koeltechnische monteur te worden uitgevoerd.
  4. Dankzij het gescheiden binnen- en buitencircuit in onze lucht/lucht-warmtewisselaar kunnen agressieve bestanddelen in de omgevingslucht niet in de kast komen. Hierdoor beschermt de lucht/lucht-warmtewisselaar de componenten tegen stof, olie, vocht en bepaalde gassen, zoals het gas HS (waterstofsulfide) dat koper aantast. En juist deze bescherming van de componenten zorgt ervoor dat de kans op stilstand van het productieproces tot een minimum wordt beperkt.
lucht/lucht-warmtewisselaars

Meer informatie over de lucht/lucht-warmtewisselaars?