Nieuws

Lite Panel - geavanceerd en tijdbesparend HMI-scherm voor verhoogde veiligheid

Lite Panel - ABB
Lite Panel - ABB
Lite Panel - geavanceerd en tijdbesparend HMI-scherm
Met het nieuwe, geavanceerde HMI-scherm Lite Panel van ABB kan je tot 28 verschillende componenten monitoren en besturen. Veilig en tijdbesparend.

Logo ABBDe vruchten van digitalisering plukken? Met het nieuwe, geavanceerde HMI-scherm Lite Panel van ABB kunnen tot 28 verschillende elektrische componenten worden gemonitord en bestuurd. Het scherm wordt op een centrale plek op de laagspanningsverdeler geplaatst en is veilig en tijdbesparend.

Digitalisering biedt mogelijkheden

Digitalisering - van kantoor en hotel tot bank, ziekenhuis of industrie: overal om ons heen wordt de wereld steeds meer digitaal. Die digitalisering biedt volop mogelijkheden. Meer veiligheid en tijdsbesparingen bijvoorbeeld, maar ook een verhoogde efficiëntie als het op installeren aankomt. Want met iedere digitaliseringsslag wordt het beheer van producten en systemen vaak ook eenvoudiger en minder tijdrovend.

Geavanceerd HMI-scherm

Neem het Lite Panel van ABB, een geavanceerd HMI-scherm dat op laagspanningsverdelers kan worden geplaatst. Op de laagspanningsverdeler kunnen vervolgens 28 verschillende elektrische ABB-componenten centraal worden gemonitord en bestuurd. Hierbij kan worden gedacht aan ABB's Emax 3, Tmax XT, Ekip UP, TruOne, ITS2, CMS700, M4M, M2M, EQmeters, DMTME en IM300. Om op het HMI-scherm te worden aangesloten, moeten de componenten beschikken over Modbus-communicatie. De architectuur die wordt gebruikt is even slim als eenvoudig. Via het lokale, beveiligde netwerk komen de digitale twins van de componenten beschikbaar. Dat zorgt ervoor dat de aansluiting met een minimum aan onderdelen en bedrading een feit is. Eenmaal aangesloten zijn ze via Lite Panel te monitoren en te besturen.

HMI-scherm Lite Panel van ABB
HMI-scherm Lite Panel van ABB

Veilig en gericht actie ondernemen

Omdat de componenten op veilige afstand worden gemonitord en bestuurd, is het risico op ernstige incidenten lager. Daarnaast worden gegevens van de aangesloten elektrische componenten verzameld. Omdat het verzamelen van de gegevens volledig automatisch verloopt, hoeft er minder tijd te worden besteed aan fysieke controles van afgelegen componenten. Dat is niet alleen veiliger, maar ook aanzienlijk efficiënter. En omdat met de verzamelde gegevens ook foutdetectie en datadiagnose mogelijk is, snijdt het mes aan meerdere kanten.

Breed toepasbaar

Lite Panel is snel en eenvoudig te monteren en door de aanwezige templates eenvoudig te configureren. Nadat het HMI-scherm is aangesloten, wordt het netwerk gescand waarna de beschikbare digitale componenten snel en eenvoudig worden herkend. Het geavanceerde HMI-scherm kan op een breed terrein worden ingezet en is onder meer interessant voor bijvoorbeeld facility managers van kantoren, hotels, winkelcentra en ziekenhuizen. Daarnaast past het Lite Panel ook uitstekend bij de veiligheids- en efficiëntie-ambities van de industrie. Daarbij kan worden gedacht aan industrieën, zoals de water- en afvalindustrie, voedingsmiddelenindustrie, automotive en productie.

Meer weten over het Lite Panel van ABB?