Nieuws

Lloyd’s gecertificeerde LAPP montagesnoeren inzetbaar voor hogere maximale geleidertemperatuur van 90°C

Lapp
Lapp
LAPP montagesnoeren hogere geleidertemperatuur van 90°C
Om de inzetbaarheid van het assortiment montagesnoeren tot 90°C uit te breiden naar maritieme toepassingen heeft LAPP de H05V2-K en H07V2-K laten testen volgens het Lloyd’s Register Type Approval System. Beide typen hebben de test met glans doorstaan

LappOm de inzetbaarheid van het assortiment montagesnoeren tot 90°C uit te breiden naar maritieme toepassingen heeft LAPP de H05V2-K en H07V2-K laten testen volgens het Lloyd’s Register Type Approval System. Beide typen hebben de test met glans doorstaan en zijn daarom nu
gecertificeerd en voorzien van het Lloyd’s keurmerk.

Lloyd's Register

Lloyd’s Register houdt zich bezig met het opstellen van regels voor de controle op de zeewaardigheid van schepen en aanverwante installaties als drijvende dokken en scheepsliften. De scheepvaartindustrie vaart er wel bij om schepen en offshore constructies van A tot Z te laten inspecteren en classificeren. Internationale wetgeving, technische eisen, (brand)veiligheid en omgevingsfactoren staan aan de basis van deze officiële keuring en validatie van schepen. Alle kritische, essentiële en structurele onderdelen, inclusief de gebruikte materialen, moeten getest en gecertificeerd zijn volgens dezelfde technische normen – in de industrie beter bekend als ‘Type approved’.

.

 

 

 


 

Het belang van Lloyd’s certificering voor montagesnoeren in maritieme toepassing

U zou zich kunnen afvragen  of het montagesnoer, als passieve component op het laagste niveau, een structureel onderdeel is van een schip. Wanneer montagesnoer bijvoorbeeld gebruikt wordt in een besturingskast die verbonden is aan de ballastpompen van een schip is het antwoord onbetwist, ja. De ballastpompen zijn namelijk essentieel voor de stabiliteit en dus zonder twijfel een structureel onderdeel van het schip. In dit geval is het van het hoogste belang dat alle componenten die hier onderdeel van uitmaken, voldoen aan dezelfde relevante eisen. Dus, een Type approval op componentniveau ‘does matter’.

Gecertificeerde montagesnoeren: H05V2-K en H07V2-K

Om de inzetbaarheid van het assortiment montagesnoeren tot 90°C uit te breiden naar maritieme toepassingen heeft LAPP de H05V2-K en H07V2-K laten testen volgens het Lloyd’s Register Type Approval System. Het resultaat mag er zijn. Beide typen montagesnoeren zijn volledig goedgekeurd en zijn daarmee nu officieel Lloyd’s gecertificeerd.

.

De H05V2-K en H07V2-K onderscheiden zich door hun hogere maximale geleidertemperatuur van 90°C, waardoor de draden gevoelig meer belast mogen worden dan het conventionele montagesnoer met een maximale geleidertemperatuur van 70°C (17A t.o.v. 10A voor een 2,5 mm² montagesnoer). De H05V2-K en H07V2-K zijn sinds de zomer 2019 direct uit voorraad leverbaar in handzame en stapelbare doosjes of in een grote kartonnen doos. Uiteraard voorzien van het Lloyd’s keurmerk.

.

Download hier de productinformatie van de gecertificeerde montagesnoeren van LAPP:

Bestel de Lloyd’s gecertificeerde montagesnoeren van LAPP
in de Van Egmond Groep Portal