Heva: “Partnering met vaste, betrouwbare leveranciers was de enige manier om het nieuwe bedrijfspand van Van Raam op zo’n korte termijn op te kunnen leveren.”

Nieuw bedrijfspand Van Raam

Zie je ook geregeld een speciale of aangepaste fiets voorbij komen? Dan is de kans heel groot dat deze bij Van Raam vandaan komt. Familiebedrijf Van Raam uit Varsseveld maakt al sinds 1933 fietsen en vanaf 1984 zijn dit ook  unieke, aangepaste fietsen. De fietsfabrikant is nu volledig gespecialiseerd in driewielfietsen, scootmobielfietsen, tandems, duofietsen, rolstoelfietsen, rolstoeltransportfietsen en lage instapfietsen. Met meer dan 160 medewerkers zet Van Raam zich dagelijks in om bij te dragen aan de mobiliteit en zelfstandigheid van mensen met een beperking. Hun visie luidt dan ook ‘Let’s all cycle!’

Met de toenemende productie van al deze unieke fietsen in eigen huis, groeide Van Raam haar bedrijfspand uit. Om deze reden is besloten dat er een nieuw bedrijfsgebouw moest komen met onder andere een productiefabriek, kantoren en een showroom. Half april 2018 startte de bouw. Het feit dat het pand op 1 januari 2019 operationeel moest zijn, maakte dit tot een zeer uitdagend project.

Complexiteit en omvang van het project

In nog geen acht maanden moest de slimme en schone fabriek van Van Raam gebouwd worden. Het pand moest efficiënt, duurzaam en zelfvoorzienend zijn. Daarom moest het worden voorzien van 1.600 zonnepanelen, aardwarmtepompen, een verticaal ventilatiesysteem, maar ook energiezuinige en slimme verlichting. Dit is waar langdurig partner Heva Klimaat & Installatie in beeld kwam.

Zo’n uitdagend project kan alleen gerealiseerd worden als je werkt met vaste, gespecialiseerde partijen die je vertrouwt en die snel en kwalitatief werken.

 

“Een ander zou bij dit project zeggen: dit kan helemaal niet op zo’n korte termijn”, vertelt Andre Diepenbroek, mede-eigenaar van Heva Klimaat & Installatie. “Maar wij werken al jarenlang met Van Raam en daardoor was er het vertrouwen om ook voor dit project weer de samenwerking aan te gaan.” Andre vervolgt: “Zo’n uitdagend project kan alleen gerealiseerd worden als je werkt met vaste, gespecialiseerde partijen die je vertrouwt en die snel en kwalitatief werken.”

Maatwerk oplossingen

Van Egmond Groep is zo’n partij waarmee Heva al vanaf het begin, ruim 25 jaar, samenwerkt. “Mijn vaste contactpersoon Martin Vogelaar, Accountmanager bij Van Egmond Groep, is zeer betrokken, denkt mee en heeft korte lijnen in de communicatie, waardoor we altijd snel kunnen schakelen” aldus Andre. “Daarnaast werkt Van Egmond Groep als een filter voor ons, omdat zij zelf de leveranciers benaderen en met een aanbod op maat komen, waarvoor zij al de beste materialen hebben uitgezocht en op elkaar hebben afgestemd. Dit bespaart ons een hoop tijd.”

Mijn vaste contactpersoon is zeer betrokken, denkt mee en heeft korte lijnen in de communicatie, waardoor we altijd snel kunnen schakelen.

 

Robin Stempher, lichtadviseur bij Van Egmond Groep, heeft in samenwerking met Norton, voor Heva een onafhankelijk, kwalitatief lichtplan opgesteld voor de fabriek van Van Raam, waarbij er voor de binnenverlichting hoofdzakelijk gewerkt is met Norton-materialen. “Norton had het beste plaatje qua prijs, kwaliteit en snelheid” vertelt Robin. De benodigde Norton materialen zijn geleverd door Spaapen Handelsmaatschappij B.V. Naast de binnenverlichting, heeft Van Egmond Groep ook de buitenverlichting en energieverdelers geleverd.

Verlichting entree
Verlichting kantine
Verlichting kantoor productie
Energieverdeler

We hebben een enorme besparing door het gebruik van led-verlichting in combinatie met sensoren zonder in te leveren op de verlichtingssterkte.

 

Resultaat voor Van Raam

Met de nieuwe, slimme en schone fietsenfabriek is Van Raam door de provincie Gelderland uitgeroepen tot één van de zeven winnaars als Fabriek van de Toekomst. “Schoner produceren en kennisdeling staan bij ons hoog in het vaandel” vertelt Jan-Willem Boezel, Technical Director bij Van Raam. “We hebben een enorme besparing door het gebruik van led-verlichting in combinatie met sensoren zonder in te leveren op de verlichtingssterkte” vervolgt Jan-Willem. Dit is één van de vele manieren waarop Van Raam actief bijdraagt aan een duurzamere, schonere toekomst.

Partnering met vaste, betrouwbare leveranciers voor pand Van Raam
Heva: “Partnering met vaste, betrouwbare leveranciers was de enige manier om het nieuwe bedrijfspand van Van Raam op zo’n korte termijn op te kunnen leveren.”