Nieuws

Veilige visdistributie in de diepvries van Mooijer

Mooijer
Mooijer
Veilige visdistributie in de diepvries van Mooijer
In samenwerking met TNR techniek en Leuze, heeft Van Egmond Groep de beveiliging van de rolstellingen in de productie van visproducten binnen Mooijer geoptimaliseerd met enkelstraals fotocellen SLS 46C en meerstraals Inloopbeveiligingen MLD van Leuze

Eet jij ook geregeld een lekker stukje zalm, gerookte paling of een portie dim sum? Grote kans dat dit visproduct bij Mooijer Volendam vandaan komt. Familiebedrijf Mooijer is een groothandel voor vis- en diepvriesproducten. Met zo’n 160 medewerkers in dienst, heeft Mooijer op de hoofdlocatie in Volendam een afhaalcentrum, ambachtelijke rokerij, verwerkingsafdeling en vrieshuis onder één dak. Vanuit deze locatie verdelen zij gerookte vissoorten en populaire diepvriesproducten zoals garnalen, dim sum en diepvriesgroenten naar klanten door heel Europa.

Naast de kwaliteit van de vis- en diepvriesproducten is veiligheid op de werkvloer en in productieomgevingen van levensbelang. De productie moet vlekkeloos verlopen en de medewerkers moeten op een zo veilig mogelijke manier hun werkzaamheden kunnen verrichten. Dit is ook de reden dat Mooijer recentelijk haar rolstellingen op nog meer plekken heeft voorzien van extra beveiliging.

Complexiteit en omvang van het project

“Zo’n 12.000 ton per jaar passeert hier, een deel voor productie en een deel voor directe verkoop”, vertelt Tom Tol, ervaren Technische Dienst medewerker en kenner van de processen binnen Mooijer. In Volendam staan twee magazijnen met koel- en diepvriesopslag met temperaturen van +4˚C tot respectievelijk -22˚C. Vanuit hun diepvrieslocatie in Suriname komen ook veel producten in Volendam binnen, die in hier efficiënt verwerkt en/of opgeslagen worden. Kortom, een behoorlijke faciliteit waar de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd moeten worden.

Visverwerking Mooijer
Visverwerking Mooijer
Visrokerij Mooijer
Visrokerij Mooijer

De samenwerking is gebaseerd op betrouwbaarheid, een compleet aanbod en ongelooflijk meedenken door Van Egmond Groep.

 

In opdracht van Holland Storage Solutions heeft TNR techniek uit Eemnes, gespecialiseerd in dienstverlening in traditionele en geautomatiseerde magazijnoplossingen alsmede veel andere logistieke systemen, de beveiliging bij de verrijdbare palletstellingen van Mooijer geoptimaliseerd. Ton Gomersbach, directeur van TNR Techniek, wist al op voorhand dat hij voor dit project bij Mooijer met de oplossingen van Leuze Electronic wilde werken. De kracht van Leuze ligt in ‘moeilijke’ toepassingen. “Uit ervaring weten we dat Leuze materialen onder dit soort extreme omstandigheden goed uit de verf komen, zij bieden een compleet industrieel pakket op het gebied van optische sensoren en systemen” aldus Ton. “Ik was al bekend met Van Egmond Groep en zij zijn vaste leverancier van het merk Leuze, dus het was een logische stap om met deze twee partijen de samenwerking aan te gaan”, vervolgt Ton. "De samenwerking is gebaseerd op betrouwbaarheid, een compleet aanbod en ongelooflijk meedenken door Van Egmond Groep."

Maatwerkoplossingen

De beveiliging van de verrijdbare palletstellingen bij Mooijer zijn door TNR Techniek geoptimaliseerd met behulp van de enkelstraals fotocellen SLS 46C en meerstraals Inloopbeveiligingen MLD van Leuze. Dit beveiligingssysteem heeft meerdere lichtstralen. Als één van de lichtstralen wordt onderbroken, wordt een uitschakelsignaal naar de machine gestuurd, zodat de gevaarlijke functies van de machine worden gestopt als personen het beveiligde gebied betreden. Op deze manier kunnen ongelukken worden voorkomen. 

Mooijer beveiliging

Door de goede samenwerking tussen Leuze en Van Egmond Groep, konden de benodigde materialen direct door TNR Techniek bij Van Egmond Groep worden besteld.

 

Vincent Alvares, account manager bij Leuze en ook contactpersoon voor Van Egmond Groep in Barendrecht, heeft de technische oplossingen met Van Egmond Groep doorgesproken, zodat de Leuze materialen direct door TNR Techniek bij Van Egmond besteld konden worden. Ron Koekkoek, Vestigingsmanager West bij Van Egmond Groep, onderschrijft de samenwerking: “Steeds vaker wordt Leuze ingezet en kunnen ze samen met Van Egmond Groep de klantvraag invullen.”

Resultaat voor Mooijer

“Wij zijn erg tevreden” zegt Tom Tol, Technische Dienst medewerker bij Mooijer. “We hebben een veiligere opslag en productie waar onze medewerkers veilig en efficiënt kunnen werken en Mooijer hoogwaardige kwaliteitsproducten kan blijven produceren en leveren.”

Mooijer: Door de geoptimaliseerde beveiliging van onze rolstellingen kunnen wij ons blijven focussen op wat het belangrijkst is: de kwaliteit van onze visproducten.

Gebruikte producten

Hieronder vindt u een overzicht van de gebruikte producten bij Mooijer. Elk product is klikbaar en leidt naar meer informatie in onze Portal.

Bestelnr Merk Producttype
1290884 Leuze Beveiligingssteun
1910148 Leuze Aansluitkabel
1630503 Leuze Enkelstraalsbeveiliging transmitter
1630504 Leuze Enkelstraalsbeveiliging ontvanger
1630505 Leuze Beveiligingssensor/transmitter set
1630506 Leuze Beveiligingssensor/ontvanger set
1630507 Leuze Aansluitkabel

 

Ga naar de Portal en bekijk alle gebruikte producten.