"De lichtopbrengst is acht keer hoger dan voorheen.", aldus ARN

ARN project

Binnen ARN B.V. is industriële verlichting van essentieel belang om in hun grote fabriekshallen te zorgen voor goede en veilige arbeidsomstandigheden voor het personeel. 

ARN B.V. is een producent van energie en grondstoffen in de vorm van warmte, elektriciteit en biogas uit gerecycled afval. Op deze wijze leveren zij een enorme bijdrage op de besparing van het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, olie en steenkool. In samenwerking met Van Egmond Groep zijn in meerdere fabriekshallen van ARN B.V. nieuwe LED lampen toegepast. Ben je benieuwd wat de nieuwe industriële verlichtingsoplossingen voor ARN B.V. hebben opgeleverd en hoe zij de samenwerking met Van Egmond Groep hebben ervaren? In dit artikel kom je hier alles over te weten.

Complexiteit en omvang van het project

In vijf maanden dienden circa 250 armaturen met industriële verlichting in drie hallen van ongeveer 30 meter hoog worden vernieuwd. Belangrijk was dat de juiste en kwalitatieve materialen op de afgesproken datum geleverd zouden worden door Van Egmond Groep, zodat de monteurs snel en efficiënt te werk konden gaan. De oude verlichting was nodig aan vervanging toe, vertelt Stan Vos van ARN: "Het verschil van het lichtniveau binnen en het lichtniveau buiten was erg groot. Hierdoor waren de werkomstandigheden voor onze collega's soms erg pittig, omdat zij tientallen keren per dag naar binnen en buiten rijden. Ook de zichtbaarheid tijdens hun werkzaamheden was in sommige situaties niet optimaal en daarnaast was een verlaging in het energieverbruik ook wenselijk. Van Egmond Groep nam ons mee naar een reeds afgeronde project ten behoeve van verlichtingsoptimalisatie bij één van hun klanten en dat was het moment waarop we beseften dat we de juiste oplossing en de juiste leverancier hadden gevonden voor de vervanging van de oude industriële verlichting".

Betere werkomstandigheden en meer lichtopbrengst

Onderzoek toonde aan dat de geïnstalleerde industriële verlichting van Van Egmond Groep tot 8 keer meer licht in de fabriekshallen produceerden dan de industriële verlichting hiervoor deed. Vos vult aan: "Ook de medewerkers geven aan dat ze hun werkomstandigheden verbeterd vinden. Waar we voorheen in een van onze hallen in de zwart gat van 28 meter diep keken, zien we nu het afval liggen waardoor de situatie veel werkbaarder is".

"Ook de medewerkers geven aan dat ze hun werkomstandigheden verbeterd vinden. Waar we voorheen in een van onze hallen in de zwart gat van 28 meter diep keken, zien we nu het afval liggen waardoor de situatie veel werkbaarder is".

Maatwerkoplossingen

ARN stond voor een aantal complexe uitdagingen waar geen standaard oplossingen voor gegeven konden worden. "Het fijne aan de samenwerking met Van Egmond Groep is dat er technici en engineers werken die verder denken dan een standaard oplossing. Dat hadden we nodig. Er wordt meegedacht en gezocht naar de beste oplossing voor onze situatie", vertelt Vos. "De korte lijnen in de communicatie met mijn vaste contactpersoon kenmerken de samenwerking met Van Egmond Groep. Mijn contactpersoon weet altijd de juiste expert binnen Van Egmond Groep te benaderen zodat ik snel antwoord heb op mijn vragen. Hierdoor is de beste oplossing voor onze verlichtingprobleem gerealiseerd.", aldus Stan Vos, ARN.

Het resultaat bij ARN - 1
Het resultaat bij ARN - 2

Over ARN

ARN is één van de weinige afvalverwerkers die ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk secundaire brandstoffen worden opgewerkt vanuit de afvalstromen, zodat deze brandstoffen uiteindelijk benut kunnen worden voor energieopwekking. Zo zorgen zij ervoor dat onze leefomgeving en de generaties die na ons komen, zo min mogelijk belast worden met restafval en zorgen zij ervoor dat de fossiele brandstoffen worden teruggedrongen.

"De lichtopbrengst is acht keer hoger dan voorheen.", aldus ARN
Onlangs is er door Van Egmond Groep een verlichtingsplan uitgevoerd bij ARN B.V. en dit resulteerde in acht keer meer lichtopbrengst. Benieuwd hoe dit plan is verlopen? Bekijk dan dit nieuwsbericht.