Blog
Jip - leren
Jip Heuvels, Systeembeheerder
Ik kwam terecht in een fijn team en mocht van alles oppakken. Alle collega's gaven mij de ruimte om te groeien, te leren en ook fouten te maken.

Leren en fouten maken mag

"Een paar jaar geleden had ik in de zomermaanden tijd over en wilde ik graag aan het werk. Mijn vader werkte toen ook al bij Van Egmond Groep en zei tegen mij: 'Waarom vraag je niet of je bij ons aan de slag kunt?' Zogezegd, zo gedaan. Er was plek als orderpicker. Dat werk heb ik 2 zomers en vele zaterdagen met plezier gedaan."

"Vanuit mijn opleiding zocht ik een stageplek. Dus ik dacht al snel: 'Ik zou het wel leuk vinden om dit ook bij Van Egmond Groep te mogen doen.' Na een gesprek met Paul Schrijver, toen verantwoordelijk voor ICT, mocht ik starten als stagiair op de afdeling systeembeheer."

"Ik kwam terecht in een fijn team en mocht van alles oppakken. Alle collega's gaven mij de ruimte om te groeien, te leren en ook fouten te maken. Na mijn stage wilde ik graag blijven, echter was er toen geen plek voor mij. Ik kon wel starten op de projectafdeling Warehouse Management Systems, maar al gauw kwam ik erachter dat dit niet bij mij paste. Door dit te bespreken en omdat er een plek vrij kwam op systeembeheer, kon ik gelukkig toch weer terug naar mijn vertrouwde team."

"We zijn nu 1,5 jaar verder en tot nu toe heb ik geen seconde spijt gehad van mijn keuze om bij Van Egmond Groep aan de slag te gaan."

Als ik mijn collega's maar kan helpen

"Elke dag mag ik bezig zijn met de (interne) klant en hen helpen snel en goed iets op te lossen. Geen dag is hetzelfde; je switcht vaak van de ene prioriteit naar de andere. Er is vaak haast bij en je mag meedenken met je collega's. Inmiddels ben ik ook wel een beetje het eerste aanspreekpunt. Ik ben er altijd en help met uiteenlopende IT-zaken. Collega's vragen me grappig genoeg zelfs wel eens om naar de instellingen van de airco te kijken. Het meeste werk is adhoc en dus niet gepland."

"Dit ongeplande werk moest ik wel echt leren. Op school was het namelijk vooral de bedoeling dat je eerst je projecten en procesonderdelen helemaal afronden, voordat je met het volgende aan de slag ging. Hier krijg je constant vragen tussendoor of moet je even switchen van taak, maar dat vind ik juist leuk. Als ik mijn collega's maar kan helpen."

Doorleren

"Op dit moment houd ik mij vooral bezig met het oplossen van tickets. Mijn directe collega's zijn meer gefocust op interne projecten. Uiteindelijk zou ik ook willen gaan meedraaien in interne projecten en het liefst op het gebied van security. Eerst maar eens een hbo-opleiding volgen richting een specialisatie of een meer sturende rol. Hoe en wat precies, dat weet ik nog niet. Dit bespreek ik te zijner tijd wel een keer mijn leidinggevende of HR. Binnen Van Egmond Groep is in ieder geval alles mogelijk en word je ondersteund in je ambities."

Mindset

Bij Van Egmond Groep werken we vanuit onze mindset: durven, leren en aanpassen. In de praktijk werkt deze mindset zoals hieronder geschetst. Bij Van Egmond Groep staat niets zomaar vast, ook jouw werkzaamheden binnen de functie niet! Als jij durft te vernieuwen en denkt dat zaken beter en anders kunnen, dan is daar alle ruimte voor. Ook richting onze klant denken we niet in hokjes. We denken vrij en in oplossingen. Wij zijn niet de typische dozenschuiver, maar de partij met technische kennis die graag de verbinding aangaat en de klant hierin verrassend verder brengt. We hebben de drive om grenzen te verleggen en zijn een hechte club mensen die werken vanuit het motto 'voor elkaar'. Ook jij kunt werken bij een middelgroot bedrijf met slag- en ontwikkelingskracht van een grote organisatie (onderdeel van Sonepar). Waar aandacht voor de mens in uitdaging, flexibiliteit, persoonlijke ontwikkeling, onderlinge sfeer, vitaliteit en kennis echt voelbaar is. Het resultaat: de overtreffende match tussen werkplezier en klanttevredenheid. 

Wil jij verder leren in een nieuwe functie?