Nieuws

Intercable: Bedrading met unieke codering

.
Intercable: Bedrading met unieke codering
Het op maat maken van de bedrading en vooral het coderen voor identificatie kost veel tijd. Met Intercable intelligent-wiring worden complete bedradingsets op maat voor panelen of machines aangeleverd.

.De grootste tijdvreter bij de productie van een machine of besturingskast is de bedrading. Het op maat maken van de bedrading en het coderen voor identificatie zijn tijdrovende klussen. Met Intercable intelligent-wiring worden complete bedradingsets op maat voor panelen of machines geleverd.

Labelling middels sleeves of coderingsringen zorgt voor een grote stijging van de kostprijs van de installatie. Maar juist uitgebreidere codering met componentvermelding van bron en doel zou het bedraden eenvoudiger en veel sneller maken. Ook voor minder ervaren arbeidskrachten. Volleerde technici kunnen zich dan meer richten op ontwerp, controle en service.

Compatibel met EPLAN en andere CAD software systemen

Het intercable bedradingsconcept is volledig compatibel met Eplan P8/ Pro-panel en Proces- of Smart-wiring. EPLAN Pro-panel en Proces-wiring zorgen voor een optimaal berekening van de juiste montagesnoer lengtes en de meest efficiënte bedradingroute eventueel in 3D. Het Intercable bedradingsconcept werkt volledig geïntegreerd met dit unieke concept van EPLAN. Daarnaast is het volledige Intercable programma in het EPLAN Data Portal terug te vinden. Deze dataportal is ook beschikbaar voor andere CAD software systemen.

.

Unieke codering

Iedere draad kan worden voorzien van een unieke codering zoals bron, doel, draadnummer, componentcode. Intercable exporteert de draadlijst van het productontwerp uit de CAD software (zoals EPLAN) en gebruikt de benodigde data om unieke codering te produceren op automatische draadconfectiemachines. Ook halogeenvrij draad kan goed bedrukt worden. Het Intercable intelligentwiring concept werkt voor aansluitingen van 0,34 tot 300mm² van paneelbouw tot windmolen.

Alle bedradingssets kunnen samen met andere componenten en kasten worden aangeleverd. Eén bestelling, één factuur en eventueel zelfs in een 2-bin systeem waarbij je automatisch wordt bevoorraad bij doorlopende serieproductie. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Meer weten over Intercable?