Nieuws

Innovatieve motorbesturingsoplossingen van Schneider Electric

Schneider Electric
Innovatieve motorbesturingsoplossingen van Schneider Electric
Schneider Electric heeft zijn gehele aanbod van motorbesturingsoplossingen opnieuw ontworpen om gebruik te kunnen maken van digitalisering en het Industriële Internet der Dingen (IIot).

Schneider ElectricSchneider Electric heeft zijn gehele aanbod van motorbesturingsoplossingen opnieuw ontworpen om gebruik te kunnen maken van digitalisering en het Industriële Internet of Things (IIoT). Dit helpt machinebouwers om de engineeringtijd en complexiteit te verminderen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid van machines te verbeteren en onderhoudskosten te verlagen.

TeSys Deca- en Giga-serie: de nieuwe generatie intelligente motorstarters 

De nieuwe TeSys Deca- en Giga-serie magneetschakelaars omvatten opties voor een reeks spanningskeuzes en overbelasting selecties. Dit stelt klanten in staat om hun voorraad onderdelen drastisch te verminderen. Ze zijn ook voorzien van een QR-code zodat operators gemakkelijk toegang hebben tot technische specificaties en documenten om problemen op locatie efficiënter op te lossen. 

Diagnostische LED geeft automatische melding bij bereiken einde levensduur 

De Giga-serie biedt ook een hoger niveau van beschikbaarheid. TeSys Giga magneetschakelaars zijn voorzien van een diagnostische LED op de voorzijde van de contactor, die naar de prestatiekenmerken kijkt. Deze geeft automatisch een melding wanneer de magneetschakelaar minder dan 15% bruikbare levensduur over heeft en wanneer de regelspanning buiten de tolerantie van de spoelspanning valt. Een optionele accessoire maakt verder een bekabeld signaal mogelijk om een extern controlelampje te ontsteken of een input te geven aan een PLC indien gewenst. Dit alarm geeft onderhoudspersoneel ruim de tijd om vervangende onderdelen te bestellen en onderhoud in te plannen in plaats van te reageren op ongeplande stilstand. 

TeSys island: digitale multifunctionele motorbesturing 

Terwijl de TeSys Deca- en Giga-series een instapmodel motorbesturing bieden voor het onderhoud van apparatuur, biedt TeSys island veel meer inzicht en mogelijkheden om de werking en het onderhoud van machines proactief te beheren. TeSys island maakt gebruik van alarmen en gegevens om een grotere efficiëntie mogelijk te maken. Deze gegevens kunnen ook naar de cloud worden gestuurd waardoor het mogelijk wordt om conditie-gebaseerde bewaking en voorspellend onderhoud te gebruiken voor motorbesturing. 

TeSys island kan worden toegepast voor het bewaken van verschillende toepassingen zoals een pomp, transportband of lift. Het systeem kan eenvoudig worden geconfigureerd om een alarm te geven wanneer een motor buiten zijn normale werkingsbereik komt. Het is als een controlelampje voor de operator. Voorheen vertelde een systeem de operator niets in het geval van een overbelasting, en zelfs dan was het aan een technicus om een diagnose te stellen. 

Alarmen kunnen ook worden geconfigureerd voor een motorstroomdaling. Voorheen hielden motorbesturingen zich alleen bezig met overstroom gedurende een bepaalde tijd, maar deden niets voor scenario’s waarin een stroomdaling optreedt. Dit lijkt misschien geen risico, maar een stroomdaling kan ernstig zijn voor bepaalde belastingen zoals pompen, die kunnen doorbranden door onvoldoende spanning.  

Meer weten over de oplossingen van Schneider Electric?