Nieuws

Helukabel UL/CSA kabels, voor een probleemloze verbinding

Helukabel kabels UL/CSA
Helukabel kabels UL/CSA
Helukabel UL/CSA kabels, voor een probleemloze verbinding
Bij Van Egmond Groep kan terecht voor diverse UL/CSA kabels van Helukabel.

HelukabelBij Van Egmond Groep kan je terecht voor diverse UL/CSA kabels van Helukabel. Voordat je een kabel kiest voor een apparaat- of machineontwerp, is het zinvol om uitgebreide informatie te krijgen over de verschillende soorten goedkeuringen waaraan een kabel moet voldoen, in het land waaraan de machine wordt geleverd. Hieronder lichten we de meest gangbare kabels nader toe.

 JZ-602

JZ-602Helukabel levert deze UL-goedgekeurde en CSA-gecertificeerde flexibele besturingskabel met een nominale waarde van 600V. Deze kabel heeft bij flexibel gebruik een temperatuurbereik van -5°C tot +90°C en bij vaste installatie -40°C tot +90°C. De kabel kan worden gebruikt in machines, besturingssystemen, als verbinding tussen besturingspanelen en machines, assemblagelijnen en andere industriële apparatuur. Geschikt voor installatie in droge, vochtige of natte omgeving en matige buigingstoepassingen. De JZ-602 kabel is verkrijgbaar in de volgende verpakkingseenheden: klantspecifieke snijlengtes, 100 m ring, 500 m haspel en 1000 m haspel.

JZ-602 CY

De JZ-602 CY is de afgeschermde variant van deze kabel

JZ-603

JZ-603

Deze UL-CSA-HAR-goedgekeurde kabel wordt vooral gebruikt door bedrijven die overal ter wereld exporteren. Deze multinorm kan gebruikt worden bij temperaturen van -5°C tot +90°C bij vaste installaties. Deze kabels zijn uitermate geschikt voor flexibel gebruik bij mechanische belasting met vrije beweging in droge, vochtige en natte ruimtes, maar niet voor open lucht. De JZ-603kabel is verkrijgbaar in de volgende verpakkingseenheden: klantspecifieke snijlengtes, 100 m ring, 500 m haspel en 1000 m haspel.

JZ-603 CY

De afgeschermde versie is de JZ-603 CY. Zowel de JZ-603 als deze afgeschermde versie hebben alle keurmerken voor Europa, Amerika en Canada.

Command Cable UL LiYY

Command Cable UL LiYY

Deze kabels worden veelal gebruikt als flexibele aansluitkabel, als stuur-, signaal- en meetlijn van werktuigmachines, transportbanden en installatiebouw, aircosystemen, in gieterijen en staalfabrieken. Bij flexibel gebruik kunnen ze bij temperaturen van -10°C tot +105°C functioneren en bij vaste installatie van -20°C tot +105°C functioneren en bij vaste installatie van -20°C tot +105°C. De LiYY UL en LiY-CY kabels zijn verkrijgbaar in de volgende verpakkingseenheden: klantspecifieke snijlengtes, 100 m ring, 500 m haspel en 1000 haspel.

Command Cable UL LiY-CY

Dit s de afgeschermde, EMC-vairant met 300 V, te gebruiken bij temperaturen tot +80°C. Te gebruiken als flexibele verbindingskabel voor elektronica, besturingstechniek, evenals in meet-, signaal- en pulstechniek. De kabel maakt snel en voordelig contact door snij- en klemtechniek.

TOPSERV 109 PVC

TOPSERV 109 PVC

De combinatie van voedingsaders met de stuuraders voor de remfunctie en de thermische beveiliging in deze kabels is ideaal. Precisie-servomotoren, zoals die tegenwoordig in veel gebieden van sterk geautomatiseerde productieprocessen worden gebruikt, vragen om hoogwaardige, betrouwbare en duurzame kabels. Aan deze eisen wordt in hoge mate voldaan door deze kabels. De kabels hebben een extra algemene afscherming om EMC-compatibiliteit te garanderen, dat wil zeggen ter bescherming tegen elektromagnetische interferentie. De productie is gebaseerd op de specificaties van gevestigde fabrikanten van servo-aandrijvingen en besturingen, evenals op verschillende VDE-, UL- en CSA-normen.

Toepassingen zijn onder meer machine-, installatie- en robotbouw, automatisering, aandrijving, besturing en productietechniek. Aantrekkelijk voor exportgerichte werktuigbouwkunde en systeemtechniek.

De TOPSERV kabel is verkrijgbaar in de volgende verpakkingseenheden: klantspecifieke snijlengtes, 100 m ring, 500 m haspel en 1000 m haspel.

TOPSERV 109 PUR

De TOPSERV 109 PUR is de hoog flexibele variant van deze kabel.

 

UL-Style 1007, CSA TR 64

UL-Style 1007, CSA TR 64

Voor interne bedrading voor elektrische apparatuur en besturingsapparatuur, UL/CSA gecertificeerd. Deze enkeladers kunnen worden gebruikt bij een temperatuur tot +80°C met 300 V. De UL-Style 1007 kabel is verkrijgbaar in de volgende verpakkingseenheden: 152 m spoel, 305 m spoel en 1000 m haspel.

UL-Style 1015 PVC single cores, 600 V

UL-Style 1015 PVC Single Cores

Voor de interne bedrading van schakelborden, elektrische apparatuur en bedieningspanelen. Verbindingsdraden die in machines worden gelegd in beschermingsbuizen en flexibele leidingen. Ook geschikt voor motoren en transformatoren. De UL-Style 1015 kabel is verkrijgbaar in de volgende verpakkingseenheden: 305 m spoel, 500 m haspel en 1000 m haspel.

FIVENORM

FIVENORM

HAR-UL-CSA-AWM-MTW, PVC single cores

UL-Style 10269/UL Standard 1063, 600 V, 105°C.

De FIVENORM snoeren van Helukabel voldoen aan alle eisen voor Europa, Amerika en Canada en zijn verkrijgbaar in: op ring in lengte 100 m, in handige doosjes van 100 m, op spoel maat 152 m of 305 m of haspels van 500 m of 1000 m of vat van 2000 m.

SUPER PAAR TRONIC 340 C PUR

SUPER PAAR TRONIC 340 C PUR

Deze volledig afgeschermde speciale kabelrupskabels zijn paarsgewijs gevlochten en kunnen ook worden gebruikt waar externe, hoogfrequente interferentie de pulsoverdracht beïnvloedt. Ze worden gebruikt voor permanent flexibele spanningen in de machine- en gereedschapsbouw, in de robottechnologie, op constant bewegende machinecomponenten en voor langdurig gebruik in meerpleogendienst. Deze enkeladerige kabel met twee goedkeuringen heeft de voorkeur voor gebruik in de exportgerichte machinebouw, in wekrtuigmachines, productielijnen en systeemtechniek. Gegarandeerd langdurig gebruik in meerploegendiensten met extreem hoge buigspannigen.

MULTIFLEX 512-PUR UL/CSA

MULTIFLEX 512-PUR UL/CSA

Deze UL/CSA-kabels voor sleepkettingen worden gebruikt voor permanent hoog flexibele toepassingen in machines, werktuigmachines, robottechniek, voor beweegbare geautomatiseerde machineonderdelen en meerploegendienst. Die kabels zijn ontwikkeld volgens de nieuwste stand der techniek. Deze zeer flexibele stuurstroomkabels met glijdende eigenschappen garanderen een optimale levensduur en zijn bovendien zeer economisch door het gebruik van de PP-kernisolatie en de PUR-buitenmantel. Het PUR-materiaal is hechtarm en snijvast.

MULTIFLEX 512C-PUR UL/CSA

MULTIFLEX 512C-PUR UL/CSA

Dit is de speciaal afgeschermde hoog flexibele variant voor sleepkettingen en wordt voornamelijk toegepast voor impulsoverdracht om externe interferentie-effecten te voorkomen.

 

Meer informatie over de producten van Helukabel?