Blog
Vitaliteit Van Egmond Groep

Langer werken en lunchen achter je bureau: dat was een beetje de gewoonte op onze vestiging in Barendrecht. Toen Rachid Sbaai aantrad als vestigingsmanager, besloot hij het heel anders aan te pakken. "Als iemand te lang doorgaat, dan spreken we elkaar er nu op aan."

Hard werken, hard rusten - Vitaliteit bij Van Egmond Groep
Langer werken en lunchen achter je bureau: dat was een beetje de gewoonte op onze vestiging in Barendrecht. Toen Rachid Sbaai aantrad als vestigingsmanager, besloot hij het heel anders aan te pakken.

In 2022 is het vitaliteitsprogramma geïntroduceerd binnen Van Egmond Groep, dat kwam als geroepen voor Rachid. Het was de perfecte aanleiding om zijn collega's enthousiast te maken voor hun eigen fitheid. Dat de werkgever meedenkt over gezondheid op het werk, vindt hij goed: "Werken is niet enkel het werken zelf, het gaat over mensen."

Leefde het thema gezondheid al in Barendrecht?

"Nee, dit thema was voor iedereen nieuw. Wandelen tijdens de lunch was taboe. Er werd veelal aan het bureau geluncht en er werden lange dagen gemaakt. We zitten hier natuurlijk ook in een omgeving met een 'niet lullen, maar poetsen'-mentaliteit. Ik begrijp dus wel waar die instelling vandaan kwam, maar het is niet gezond."

Wat bracht het vitaliteitsprogramma teweeg?

"Vooral het bewustzijn. Alle collega's vanuit vestiging Barendrecht naar de vitaliteitscheck geweest. Ook de stappenchallenge, waarin we werden uitgedaagd om in teams zoveel mogelijk stappen te zetten, heeft heel wat losgemaakt. We hadden een appgroep waarin iedereen zijn wandelfoto's zette om te rest te motiveren en uit te dagen."

Wat veranderde er blijvend?

"Rustmomenten, lunchen en wandelen zijn nu niet meer taboe. We hadden bijvoorbeeld een collega die niet in de kantine wilde lunchen. Na het uitleggen van de voordelen, ging die persoon ook mee lunchen. Nu is die collega degene die iedereen meeneemt richting de kantine."

"Mensen geven het nu ook gemakkelijker toe als ze een dipje hebben. Dan gaan we met zijn allen even staan en dat werkt."

Waarom is die rust zo belangrijk?

"Je reset je brein door te rusten of te gaan wandelen. Dan heb je weer een frisse blik. Al is het maar vijf minuten: als je van je plek afgaat, kom je op nieuwe ideeën. Het is oké als je even iets niet kan en het uitstelt, dat komt dan later wel. Rust is onderdeel van je werk! We werken hard en we rusten hard, zo zie ik het."

Wat doe jij zelf aan jouw gezondheid?

"Ik heb nu al een tijdje een blessure, maar normaal loop ik drie keer per week hard en boks ik twee keer per week. Daarnaast wandel ik nog na het avondeten. In mijn jonge jaren heb ik meegedaan aan het NK hardlopen, dus het zit erin gebakken. Nu moet ik mezelf vooral aanleren om mijn doelen aan te passen aan mijn leeftijd, haha."

Ben jij op zoek naar een baan waar aandacht is voor vitaliteit?