Blog
assemblage zaterdag
Gemak en betrouwbaarheid door levering van bewerkte kasten
Om jou als klant verder te kunnen helpen en te ondersteunen bij jouw innovaties en groei, bieden we bij Van Egmond Groep verschillende aanvullende dienstverleningen. Eén hiervan is onze mogelijkheid tot modificaties voor de schakel- en klemmenkasten.

Om jou als klant verder te kunnen helpen en te ondersteunen bij jouw innovaties en groei, bieden we bij Van Egmond Groep verschillende aanvullende dienstverleningen. Eén hiervan is onze mogelijkheid tot modificaties voor de schakel- en klemmenkasten. Met behulp van een eigen bewerkingsmachine kunnen wij intern volledig geautomatiseerd mechanische bewerkingen uitvoeren, zoals het maken van (uit)sparingen. Ger Sloos, Commercieel directeur van Van Egmond Groep, vertelt graag meer over wat wij hiermee voor jou kunnen betekenen en wat de voordelen zijn.

Wat is het grootste voordeel voor de klant wanneer wij de modificaties uitvoeren?

“Wanneer de klanten ons modificaties laat toepassen, in plaats van dat ze hier zelf de tijd voor moeten maken, zal dit hun proces versnellen. Als ze de kasten via onze groothandel kopen, zijn de kasten al bij ons en is de doorloop tot het modificeren een stuk sneller. De klant ontvangt de kast dan in een staat waar ze meteen verder mee kunnen. We kunnen ook DIN-rails in de kasten verwerken als dit gewenst is, zo is de kast gereed voor de klant om componenten te plaatsen en te bedraden”, vertelt Ger.

Zijn er nog andere voordelen?

“Zeker! Naast dat het hen tijd zal schelen, kan het hen ook mogelijke faalkosten besparen. Stel de klant maakt een verkeerde berekening en een uitsparing wordt op de verkeerde plek gemaakt, moeten zij een nieuwe kast bestellen. Wanneer ze de modificaties door ons laten uitvoeren, ligt dat risico bij ons en niet bij de klant. Daarbij scheelt het de klant ook in verpakkingen. Omdat wij al voorbereidingswerk voor hun uitvoeren, zijn producten al uitgepakt en zorgen wij ervoor dat de verpakkingen op een juiste manier worden gerecycled en hergebruikt waar kan”, legt Ger uit.

Ger Sloos bij de bewerkingsmachine
Ger Sloos bij de bewerkingsmachine

“Ook kan deze dienst een uitkomst bieden wanneer de klant te weinig of geen gekwalificeerd personeel heeft voor het modificeren van de kasten, maar wel voor het bedraden ervan. Door dan gebruik te maken van onze dienstverlening kunnen ze uiteindelijk hun capaciteit uitbouwen tot meer projecten met hetzelfde aantal personeelsleden,” gaat hij verder.

Welke onderscheidende factoren biedt Van Egmond Groep hierin?

“Van Egmond Groep heeft natuurlijk meerdere aspecten, zo hebben we onder andere de elektrogroothandel. Wanneer er vanuit een klant behoefte is naar een partij voor het uitvoeren van modificaties, zijn wij daarbij ook meteen een partij die de juiste spullen erbij kan aanbieden. Zo kan alles via één kanaal lopen. Dit vereenvoudigt de doorloop voor de klant”, licht Ger toe.

Hij gaat verder: ”Het is daarbij ook belangrijk om aan te geven dat we dit geheel merkonafhankelijk doen. Zo bewerken we behuizingen en onderdelen van onder meer de volgende fabricaten: Rittal, Schneider Electric, nVent Hoffman en Rose. Het maakt hierbij niet uit of het om roestvaststalen, plaatstalen of kunststof kasten gaat. Wanneer bepaalde componenten van een fabrikant niet te verkrijgen zijn, kunnen wij snel schakelen en met een mogelijk alternatief komen.”

Hoe kan men gebruik maken van onze modificatie service?

“Wanneer bestaande klanten gebruik willen maken van deze mogelijkheden bij ons, raad ik hun aan om contact op te nemen met hun accountmanager. Zij kunnen dan samenzitten met de klant, in kaart brengen wat de behoeftes zijn van de klant en hoe we deze service voor hun zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Wanneer men nog geen klant bij ons is, kunnen zij contact met ons opnemen via onze contactpagina”, zegt Ger.