Blog
Marije Hijink
Even voorstellen: Marije Hijink - Vestigingsmanager Binnendienst
Na 16 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, was het voor Marije Hijink tijd voor een frisse wind. Ze ging op zoek naar een nieuwe baan. 8 maanden geleden vond zij deze bij Van Egmond Groep als vestigingsmanager Binnendienst Doetinchem.

Na 16 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt, was het voor Marije Hijink tijd voor een frisse wind. Ze ging op zoek naar een nieuwe baan. Eén waarbij ze leiding mag geven aan een grotere groep collega’s, waar ze nieuwe dingen kan leren en uitdagingen krijgt die haar weer echt op scherp zetten. 10 maanden geleden vond zij deze uitdaging bij Van Egmond Groep als vestigingsmanager Binnendienst Doetinchem.

"Tijdens de sollicitatiegesprekken voelde ik gelijk dat de sfeer goed was. Dit was voor mij een belangrijke graadmeter om te kiezen voor deze baan. Deze fijne en open cultuur voel ik nog steeds. Dit gaat onder andere over vertrouwen, jezelf mogen zijn en ruimte krijgen voor je eigen aanpak. Dat ik een vrouw ben zonder achtergrond in de elektrotechniek werkt alleen maar in mijn voordeel, want nu kan ik me vooral concentreren op het verder ontwikkelen van de afdeling."

"Ik mag leidinggeven aan een leuk en divers team van 18 collega's. De uitdaging is duidelijk: rust brengen, processen verbeteren, nieuwe systemen implementeren en vooral mijn collega's begeleiden en motiveren in een periode van verandering. Eén van de drijfveren binnen Van Egmond Groep is om te blijven ontwikkelen, te zoeken naar manieren om te verbeteren. Dit betekent ook dat verandering een constante is. Daarom geloof ik in samen leren met de groep, want niemand kan altijd alles weten. Gebruik maken van de collectieve intelligentie en leren van elkaars expertise, is wat het verschil maakt!"

"Eén van mijn speerpunten is om de binnendienst verder te digitaliseren, zodat administratieve processen sneller en efficiënter verlopen, want dan blijft er meer tijd over voor het leuke gedeelte van ons werk. Namelijk onze klanten ondersteunen met technisch advies en helpen anticiperen op de bewegingen van de markt. Ik richt me op de taak en verlies daarbij de mens niet uit het oog. Ik ben overtuigd dat wanneer het goed gaat met mijn teamleden, het werk ook beter gaat."