Blog
Rob en Benjamin header
Even voorstellen: Benjamin Meijer en Rob Snijders - PIM-afdeling
Benjamin Meijer en Rob Snijders zijn beiden werkzaam op onze PIM-afdeling (Product Informatie Management). Benjamin werkt bijna 4 jaar bij Van Egmond Groep en Rob is hier werkzaam sinds begin 2023.

Benjamin Meijer en Rob Snijders zijn beiden werkzaam op onze PIM-afdeling (Product Informatie Management). Benjamin werkt bijna 4 jaar bij Van Egmond Groep en Rob is hier werkzaam sinds begin 2023. Ze vertellen graag meer over hun functie, de afdeling en waarom zij graag bij Van Egmond Groep werken.

Wij zorgen voor de artikelen op onze Portal en voeden die met data

“Wij proberen ons assortiment aan de data zijde zo goed en ‘schoon’ mogelijk te houden, zodat het past binnen alle programma’s en platformen waarmee we werken. Hierbij letten we op juistheid en vindbaarheid. Het moet logisch zijn voor collega’s en klanten en passen binnen de processen”, legt Rob uit. Benjamin vult hem aan: “Eigenlijk houden we ons bezig met het artikelbeheer in de breedste zin van het woord. Wij voeden de Portal van Van Egmond Groep met data en zorgen er zo voor dat de klanten de juiste informatie krijgen.”

Er wordt gekeken naar je vaardigheden

“Toen ik een paar jaar geleden op zoek ging naar een nieuwe uitdaging ben ik de vacature bij Van Egmond Groep tegengekomen. Ik herkende de naam en dat het voor mij vrij dichtbij was, sprak me ook aan. Toen ik de vacature verder ging bekijken herkende ik mezelf in het profiel dat ze zochten. Daarnaast was de afdeling ook nog vrij nieuw toen en dat leek mij meteen al een leuke uitdaging”, vertelt Benjamin.

“Ik herkende mezelf ook in het profiel dat werd gezocht in de vacature, met name in de vaardigheden. Het is mooi dat daar goed naar wordt gekeken en niet naar of je een specifiek papiertje hebt. Er is overigens ook geen opleiding voor Product Informatie Management ”, vertelt Rob. “Daarnaast vind ik het ook heel bijzonder dat ik tijdens mijn sollicitatieprocedure ook een gesprek heb kunnen voeren met het team van de PIM-afdeling, waaronder met Benjamin, en niet enkel de ‘standaard’ gesprekken. Zo konden we meteen aanvoelen of er een klik was onderling. Het traject duurt dan misschien iets langer, maar het geeft een goed gevoel”, sluit Rob af.