Nieuws

ETHERLINE® GUARD van LAPP: monitor de real-time prestaties van jouw datakabels

LAPP ETHERLINE GUARD
ETHERLINE® GUARD van LAPP: monitor de prestaties van datakabels
Kabels gaan gewoonlijk vele jaren mee, maar bij hoogdynamische toepassingen met hoge snelheden, versnellingen en eventueel torsie kan het voordelig en kostenbesparend zijn om de verbindingen te controleren.

LAPPVoorkom productiestilstand

Kabels gaan gewoonlijk vele jaren mee, maar bij hoogdynamische toepassingen met hoge snelheden, versnellingen en eventueel torsie kan het voordelig en kostenbesparend zijn om de verbindingen te controleren. Op deze manier kan productiestilstand vermeden worden. Daarom heeft LAPP nu de ETHERLINE® GUARD in het assortiment.

De ETHERLINE® GUARD is een innovatief toestel dat de real-time prestaties van een communicatielijn constant monitort en de meetwaarden van verschillende parameters vergelijkt met de initiële waardes. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de degeneratie van de kabel. De ETHERLINE® GUARD is in eerste instantie is bedoeld voor 100BASE-TX verbindingen (met 100 Mbit/s), voor EtherCAT, EtherNET/IP en 2-paar PROFINET. In veel industrieën worden deze kabels gebruikt op het procesniveau van een toepassing. Ze zitten vaak in kabelrupsen, CNC-machines en meerassige robots. De ETHERINE® GUARD is geschikt voor top-hat railmontage en kan dankzij de beschermingsklasse IP20 in industriële besturingskasten worden gebruikt.

LAPP ETHERLINE GUARD

Verkrijgbaar als WiFi-variant of LAN-variant stuurt de ETHERLINE® GUARD de diagnostische gegevens door naar een hoger besturingsniveau. Beide varianten hebben een compacte bouwvorm en kunnen worden geconfigureerd voor cloud communicatie met MQTT. De externe SMA-antenneaansluiting zorgt voor een veilige radioverbinding wanneer de eenheid zich bijvoorbeeld in de schakelkast bevindt. Het werkt op 24 V DC, is ontworpen voor een temperatuurberik van -40 °C tot +75 °C n is tril- en schokbestendig volgens DIN EN 60529. Het wordt aangesloten via en in- en uitgang op een bestaande lijn, tussen de (kritische) toepassing en een controller of switch. Dus geen montage of demontage in het veld, gewoon het toestel er tussen schakelen via RJ45-verbindingen.

De inbedrijfstelling wordt gestart met een druk op de knop of via de webinterface met een geautomatiseerde en zelflerende parametrisering. Met de gepatenteerde voorspellende onderhoudsalgoritmes van LAPP kunnen onregelmatigheden in de geanalyseerde gegevens gemakkelijk worden opgespoord. De ETHERLINE® GUARD diagnosticeert continu de kabel en geeft de status weer via een LED: permanent groen is OK, knipperend is een waarschuwing, rood is onmiddellijk vervangen. De alarmdrempel is in de fabriek ingesteld op 80%, maar kan individueel worden ingesteld tussen 99% en 21%.

Meer weten over de monitors?