Blog
Van Egmond Groep Digital Engineering
Ervaar gemak en vooruitgang met digital engineering
Digitale transformatie, ook wel de digitale revolutie genoemd, zorgt ervoor dat steeds meer productie- en bedrijfsprocessen, maar ook communicatie en socialisatieprocessen digitaal verlopen.

Digitale transformatie, ook wel de digitale revolutie genoemd, zorgt ervoor dat steeds meer productie- en bedrijfsprocessen, maar ook communicatie en socialisatieprocessen digitaal verlopen. Gefaciliteerd door de snelle technologische ontwikkelingen in IT en gestimuleerd door de wens en/of noodzaak voor het vergroten van functionaliteit, efficiency en snelheid, vinden er grote veranderingen plaats.

Naast de technologische aspecten spelen bij de digitale transformatie ook menselijk aspecten mee. De implementatie van nieuwe digitale werkwijzen en processen kan niet slagen zonder de medewerkers hierin te betrekken.

In ons vakgebied onderscheiden we onder meer harde- en software engineering. Digitalisering in de hardware engineering betekent vooral dat op basis van digitale productdata, die de werkelijke fysieke en technische eigenschappen betrouwbaar weergeeft, een werkend systeem kan worden ontworpen dat geschikt is voor de toepassing. Hierbij wordt steeds meer gebruik gemaakt van 3D om ook de ruimtelijk indeling, van bijvoorbeeld een schakelkast, betrouwbaar te kunnen ontwerpen. Met Rittal RiPanel en EPLAN Pro Panel is dit mogelijk.

header inda

Digital engineering bij Van Egmond Groep

Van Egmond Groep biedt je naast de levering van producten en advies, ook diensten die het mogelijk maken je capaciteit uit te breiden en sneller een project te realiseren. In projectvorm ondersteunen we je graag met onze engineeringsservice. We ontwerpen digitaal in EPLAN P8 en Pro Panel. Meer weten over onze dienstverlening?

Lees meer

Van Egmond Groep werkt er met fabrikanten hard aan om beschikbare productdata, die voornamelijk wordt gebruikt in offerte- en bestelprocessen, verder te verrijken met technische gegevens die verder gaan dan de technische ETIM-classificatie. Een voorbeeld hiervan is de link naar de bijbehorende macro's in de EPLAN Dataportal die bij meer dan 205.000 producten de Van Egmond Groep Portal zijn toegevoegd. Hiermee kan een manuele zoektocht naar de ontwerpgegevens van producten worden voorkomen.

Selectoren en configuratoren

Om de samenstelling van een systeem betrouwbaar te maken met componenten die hiervoor geschikt zijn, komen er steeds meer selectoren en configuratoren beschikbaar bij fabrikanten. Alle technische mogelijkheden voor het configureren van een product of een systeem worden in de selectoren gecheckt en zorgen voor snelheid en gemak met de zekerheid dat het één en ander samengesteld kan worden.

In de Van Egmond Groep Portal komen steeds meer selectoren en configuratoren van fabrikanten beschikbaar. De uitkomst hiervan kan in de vorm van een materiaallijst of BOM (Bill Of Material) met actuele levertermijnen en prijzen worden bekeken. De materiaallijst kan worden opgeslagen en geëxporteerd in MS-Excel formaat, zodat het in andere systemen kan worden gebruikt. Het handmatig overnemen van productdata tussen systemen wordt hiermee vermeden.

Enkele voorbeelden van beschikbare configuratoren zijn de Siemens TIA Selection Tool, Siemens Integrated Control Panel, de Schneider Electric Industry Selector en ABB eFinder. Met de Phoenix Contact Clipx Engineer configurator kunnen klemmenstroken met alle toebehoren betrouwbaar worden ontworpen en samengesteld.

Software engineering

Digitalisering in software engineering: hierin worden steeds meer functionaliteiten voor het digitaal samenwerken en het programmeren in meerdere programmeertalen geboden. Steeds meer productlijnen worden in programmeersoftware samengebracht. Dit is lang niet meer alleen bij de PLC het geval, maar ook bij aandrijftechniek, industriële netwerktechniek en netwerkdeelnemers. Hiermee is een integrale aanpak van software-engineering voor alle aangesloten deelnemers in een netwerk mogelijk. Een voorbeeld hiervan is Siemens Simactic TIA Portal V18. Van Egmond Groep ondersteunt je graag in alle aspecten van Software engineering.

Meer informatie

Industriële automatisering productiekosten verlagen

Met Virtual Twin of simulatie kan de werking van een compleet systeem bestaande uit hardware en software betrouwbaar worden getest, voordat deze wordt gebouwd. Ook dit biedt gemak en vooruitgang bij jouw ontwikkelingen.