Nieuws

ErP-richtlijn: Eaton’s PKZ motorbeveiligingen en DIL magneetschakelaars zijn geschikt voor IE3 motoren

.
.
ErP-richtlijn motorbeveiligingen en DIL magneetschakelaars Eaton
De ErP-richtlijn stelt dat IE3-motoren vanaf 1 juli 2021 voor veel toepassingen de standaard moeten zijn. De PKZ motorbeveiligingen en DIL magneetschakelaars van Eaton zijn geschikt voor IE3-motoren.

.De ErP-richtlijn stelt dat IE3-motoren vanaf 1 juli 2021 voor veel toepassingen de standaard moeten zijn. Per 1 juli 2023 zal dit zelfs voor IE4-motoren gelden van 75 kW – 200 kW. Nu de ErP-richtlijn verandert en IE3-motoren de nieuwe norm worden, is het belangrijk om alle componenten die te maken hebben met de motor ook te heroverwegen.

Eaton’s motorbeveiligingen en magneetschakelaars: geschikt voor IE3 motoren
De PKZ motorbeveiligingen en DIL magneetschakelaars van Eaton zijn geschikt voor IE3-motoren. 
Om te voorkomen dat de PKZ motorbeveiligingsschakelaar ongewenst afschakelt ten gevolge van de hogere aanloopstromen bij IE3 motoren, heeft Eaton enkele jaren geleden al de kortsluitafschakelstroom aangepast. Hierdoor blijft een veilige afschakeling gegarandeerd en blijven lange motorkabels mogelijk.

Daarnaast zijn de DIL magneetschakelaars niet alleen getest in combinatie met IE3 maar ook met IE4 motoren. Dit om de lange levensduur en machine-inzetbaarheid te kunnen blijven garanderen.

PKZ motorbeveiligingsschakelaars
De Eaton Moeller PKZ motorbeveiligingsschakelaars zonder smeltzekering combineren kortsluitbeveiliging en overbelastingsbeveiliging in één apparaat. Er zijn 2 versies (18 types) beschikbaar, die het stroombereik van 0,1 A tot 63 A dekken en daardoor de configuratie vereenvoudigen en opslagruimte besparen. De motorschakelaars zijn compatibel met de DIL magneetschakelaars en zijn daarom bij uitstek geschikt voor gebruik in motorstartercombinaties.

.
.
.
.

DIL magneetschakelaars
De DIL magneetschakelaars uit de Eaton Moeller serie zijn krachtig, efficiënt en veelzijdig en kunnen worden gecombineerd met Eaton’s assortiment motorbeveiligingen. De DC apparaten onderscheiden zich door een lager stroomverbruik, waardoor ze energiezuiniger zijn en de voedingen kleiner kunnen zijn. De DIL magneetschakelaars zijn geschikt voor wereldwijd gebruik en bestrijken het gehele gebied, van mini magneetschakelaars (tot 7 A) tot en met vacuümmagneetschakelaars (tot 3180 A). Dankzij SmartWire-DT kunnen de magneetschakelaars intelligent communiceren, waardoor ze op afstand kunnen worden bestuurd.

Meer weten over Eaton PKZ motorbeveiligingen en DIL magneetschakelaars?