Nieuws

Energieverbruik motoren inzichtelijk maken via Modbus met PKE van Eaton

Eaton PKE
Energieverbruik motoren inzichtelijk maken via Modbus met PKE
De PKE-communicatiemodule, die snel en eenvoudig in bestaande systemen kan worden geïntegreerd, biedt een open gestandaardiseerde interface voor de veelgebruikte Modbus RTU-veldbus.

EatonDe PKE-communicatiemodule, die snel en eenvoudig in bestaande systemen kan worden geïntegreerd, biedt een open gestandaardiseerde interface voor de veelgebruikte Modbus RTU-veldbus. Net zoals de basisapparaten eenvoudig worden uitgebreid via plug-in tripblokken, hoeft de PKE-communicatiemodule alleen maar op de motorbeveiligingsschakelaar te worden geplaatst. Daarna wordt deze in een netwerk opgenomen. Hiermee kan niet alleen de volledige status van de motor gedetecteerd worden, maar ook de stroomopname en daarmee de energie van de motor. 

Gevestigd alternatief 

In het huidige bereik tot 65 A zijn de PKE-motorbeveiligingsschakelaars met elektronische overbelastingsbeveiliging met groot bereik al vele jaren een gevestigd alternatief voor bi-metalen oplossingen. Het modulaire systeem bestaat uit een PKE-basismodule en verschillende tripblokken voor motor- of installatiebeveiliging die zonder gereedschap wordt gemonteerd. Wijzigingen kunnen ook snel op een later tijdstip worden geïmplementeerd en bestaande apparaten kunnen eenvoudig worden aangepast aan nieuwe taken. Daarnaast is ook het class bereik instelbaar waardoor het mogelijk is om motoren met een langere of zwaardere aanloop toch juist te beveiligen. 

eaton

Schat aan gegevens over de machinestatus 

De elektronische tripunit van de PKE heeft niet alleen een breed instelbereik, een laag vermogen en nauwkeurige en zeer stabiele uitschakelkarakteristieken, maar biedt ook een schat aan gegevens over de machinestatus. Deze gegevens worden eenvoudig beschikbaar gesteld voor systeembesturing en -bewaking door middel van de PKE-communicatiemodule. In real time kan het Modbus RTU-protocol zowel eenvoudige statusgegevens communiceren, zoals de schakelstatus, de reden van de uitschakeling of het aantal inschakelingen. Ook worden analoge informatie zoals motorstromen en het thermisch motorbeeld. De PKE Modbus RTU-communicatiemodule heeft een netwerkbereik tot 1.000 m en kan tot 63 apparaten aanspreken via dip-switches. Er is geen speciale software of eigen randapparatuur nodig. 

De Modbus communicatiemodule maakt van de PKE-motorbeveiliging een echte alles-in-één oplossing: één apparaat voor schakelen, beveiligen, bewaken en gegevensoverdracht. Dit vereenvoudigt de projectplanning, verbetert het onderhoudsgemak en minimaliseert de kosten. 

Meer weten over Modbus met PKE van Eaton?