Nieuws

Energiebeheer in de industrie met Altivar Process Drives van Schneider Electric

Schneider Electric Altivar Process
Energiebeheer met Altivar Process Drives van Schneider Electric
Dankzij intelligente snelheidsregelaars, zoals Altivar Process frequentieregelaars, kunnen machinebouwers en industriële eindgebruikers profiteren van het Industriële Internet of Things (IIoT).

Schneider ElectricOf we het nu Industry 4.0 of Smart Industry noemen: de volgende industriële revolutie staat voor de deur en slimme machines vormen de drijvende kracht achter deze revolutie. Dankzij intelligente snelheidsregelaars, zoals Altivar Process frequentieregelaars, kunnen machinebouwers en industriële eindgebruikers profiteren van het Industriële Internet of Things (IIoT).

Intelligente aandrijvingen bieden meetbare voordelen

Met behulp van het IIot veranderen snelheidsregelaars in intelligente aandrijvingen die gegevens verzamelen en analyseren welke helpen processen te optimaliseren en het energieverbruik en kostbare uitvaltijd van industriële processen te minimaliseren. Deze intelligente aandrijvingen bieden meetbare voordelen, waaronder:

  • Geoptimaliseerd energieverbruik tot 25%
  • Verminderde uitvaltijd tot 20%
  • Verbeterde systeemveiligheid

De juiste motorbesturingsmethode

De sleutel tot het verkrijgen van het maximale rendement is niet alleen het variëren van het toerental, maar ook het kiezen van de juiste motorbesturingsmethode voor de toepassing die de beste koppeltoerentalprestaties van de motor garandeert. Altivar Process frequentieregelaars bevatten ingebouwde functies om de motor op het beste efficiëntiepunt te laten werken en zo het elektriciteitsverbruik ten minste 30% te verminderen. Deze frequentieregelaars bevatten verschillende motorbesturingsmethoden, zoals energiebesparende besturing en het nieuwe patent van Schneider Electric, de Adaptive Cascade Vector Control (ACVC), die zorgt voor een hoge dynamische response op de belasting en optimalisatie van de energieprestaties.

Altivar Process - Schneider Electric

Bewaken en optimaliseren van energieverbruik

Het meten van het energieverbuik is essentieel om inefficiënt energieverbruik te identificeren. Een eenvoudige snelheidsregelaar volgt de instructies van het systeem om te regelen wanneer en hoe snel de motor moet draaien. Een intelligente regelaar gaat veel verder dan de basisbediening en verzamelt en analyseert informatie, waardoor deze in staat is realtime te reageren op veranderende procesomstandigheden. Altivar Process frequentieregelaars bieden geïntegreerde dashboards, tijdlijnrapporten en aanbevelingen voor vermogensmetingen en energie-efficiëntie die gebruikers helpen het energieverbruik in de loop van de tijd te beheren en belissingen te nemen op het gebied van procesbeheersing en onderhoud.

Intelligente Altivar-aandrijvingen zorgen voor een beter energiebeheer op verschillende manieren, zoals:

Energiemonitoring

Slimme meting met Altivar Proces-aandrijvingen levert informatie over energieverbruik met meer dan 95% nauwkeurigheid, waardoor bedrijven hun energieverbruik kunnen bewaken, veranderingen in trends kunnen detecteren en kunnen anticiperen op onderhoud om het bedrijfsproces te optimaliseren en kosten te besparen.

Stop & go functie

Verhoogt energiebesparingen tot 60% door een aandrijving van stand-by naar stop modus te zetten wanneer deze niet in gebruik is. Deze functie wordt het best gebruikt voor regelaars die niet onmiddelijk moeten reageren wanneer daar om wordt gevraagd.

Wrijvingsverlies compensatie

Handhaaft de druk in een systeem met een variabele stroomsnelheid, zoals in verwarmings-, ventilatie en een airconditioning (HVAC) systeem. Deze functionaliteit biedt nauwkeurige drukregeling wanneer het nodig is en extra energiebesparing bij lagere stroomsnelheden.

Wil je meer weten over de Altivar Process frequentieregelaars?