Nieuws

EMC-wartels van Hummel voorkomen storingen van buitenaf

Hummel EMC wartels
EMC-wartels van Hummel voorkomen storingen van buitenaf
Afgeschermde kabels en EMC-behuizingen beschermen gevoelige elektronica tegen storingen van buitenaf. Het zwakke punt in de bescherming is de overgang tussen de kabels en de behuizing.
Een EMC-wartel is dan de oplossing. 

HummelAfgeschermde kabels en EMC-behuizingen beschermen gevoelige elektronica tegen storingen van buitenaf.
Het zwakke punt in deze bescherming is de overgang tussen de kabel en de behuizing. Een EMC-wartel is daarvoor de oplossing.

De Kooi van Faraday

Een EMC-behuizing vormt een Kooi van Faraday, die ervoor zorgt dat elektromagnetische invloeden van buitenaf niet bij de gevoelige elektronica kan komen. Door de invoering van kabels moeten boringen worden aangebracht. Dat zorgt ervoor dat de kast EMC technisch lek is, ofwel geen bescherming meer biedt tegen elektromagnetische invloeden. Om deze bescherming weer tot stand te brengen dient de kabel te worden ingevoerd met een EMC-wartel.

Hummel HSK-K-EMC-D
Hummel HSK-K-EMC-D

Er zijn verschillende varianten van wartels op de markt die EMC-afscherming bieden. Een bewezen variant is die met een geïntegreerde klem. Deze klem zorgt voor een 360 graden contact met de gevlochten afscherming van de kabel en de EMC-behuizing. Het grote voordel van deze techniek is dat ze geschikt zijn voor dynamische toepassingen. Het nauwkeurig aanbrengen en vastzetten van de afscherming is bovendien minder bewerkelijk en bespaart men daardoor veel tijd. De EMC-wartel van Hummel (HSK-M-EMC-D) beschikt over zo'n klemsysteem.

IT-apparatuur in een industriële omgeving

In de industrie wordt steeds meer IT-apparatuur toegepast en is het van groot belang dat de data ongestoord bij de operator of analist binnenkomt. Een minimale verstoring kan al een verkeerd beeld geven van de werkelijkheid. Zo'n verstoring kan allerlei oorzaken hebben. Te beginnen bij het gebruik van elektrisch gereedschap in de buurt van de kast. Daarnaast kan het inschakelen van een motor een puls afgeven die door een datakabel wordt opgepakt. 

Meer weten over de EMC-wartels van Hummel?