Nieuws

Elektronisch factureren door Van Egmond Groep biedt de mogelijkheid tot tijdsbesparing, voorkomen van fouten en automatische controles

Elektronisch factureren
Elektronisch factureren
Elektronisch factureren Van Egmond Groep biedt tijdsbesparing
Elektronisch factureren door Van Egmond Groep resulteert in tijdsbesparing, voorkomen van fouten en automatische controles. Vanaf 8 mei ontvang je naast de PDF-versie ook een XML-versie (formaat UBL2.1) van je factuur voor elektronische verwerking.

Veel boekhoudsystemen bieden mogelijkheden voor het automatisch verwerken van elektronische facturen die als XML-bestand worden aangeleverd. Vanaf 8 mei sturen wij daarom naast de PDF-versie ook een XML-versie (formaat UBL2.1) van dezelfde factuur mee in hetzelfde mailbericht. Indien jouw softwarepakket dit ondersteunt kun je deze elektronisch verwerken.

Waarom facturen in UBL-formaat?

.UBL (Universal Business Language) is het standaardformaat voor elektronisch factureren en wordt breed toegepast. Een groot deel van de boekhoudpakketten die bij onze klanten gebruikt worden herkennen het UBL2.1-formaat, vandaar dat we ook steeds vaker de vraag hebben gekregen om facturen ook in dit formaat aan te leveren. Het gebruik van UBL-facturen heeft immers veel voordelen, waaronder:

  • Tijdsbesparing: De factuur kan worden ingelezen, is daardoor sneller verwerkt en door het wegvallen van handmatige activiteiten bespaar je tijd en geld;
  • Voorkomen van fouten: Fouten door handmatige verwerking van de facturen kunnen worden voorkomen;
  • Automatische controles: Bij de verwerking van elektronische facturen worden de aangeleverde facturen gecontroleerd op inhoud, waardoor eventuele onjuistheden worden gedetecteerd.

Aanvullende informatie

  • Wij sturen de UBL-versie van de factuur altijd mee. Je kan er zelf voor kiezen die wel of niet te gebruiken.
  • Ontvang je de facturen naast PDF al in een ander formaat, zoals via EDI of ICF? Dan wordt er geen UBL-versie meegestuurd. Indien je deze toch wil ontvangen, kun je dit laten weten via de contact optie onderaan deze pagina.  
  • Mogelijk zijn er redenen waarom je de XML-variant van de factuur absoluut niet wil ontvangen. Indien je dit kenbaar maakt via een reactie via de contact optie onderaan deze pagina, graag met vermelding van je klantnummer, dan zullen we dit voor je uitschakelen.  

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht?
Mail ons via de contact button hieronder of bel met 0314 375300.