Nieuws

Eindeloze mogelijkheden met de VX25 aanbouwkast van Rittal

Rittal VX25
Eindeloze mogelijkheden met de VX25 aanbouwkast van Rittal
De VX25 aanbouwkast van Rittal is een modulaire, robuuste kast die veelzijdig en flexibel is. Het kan gebruikt worden voor een breed scala aan toepassingen, zoals IT-infrastructuur, industriële automatisering, energievoorziening, machinebesturing, el

RittalDe VX25 aanbouwkast van Rittal is een modulaire, robuuste kast die veelzijdig en flexibel is. Het kan gebruikt worden voor een breed scala aan toepassingen, zoals IT-infrastructuur, industriële automatisering, energievoorziening, machinebesturing, elektro- en telecommunicatie. Daarnaast kan het ook als een allround oplossing voor opslag, werkplekken en veiligheid worden gebruikt. 

VX25 aanbouwkast, de voordelen: 

 • Het kastprofiel/frame met rondom 25 mm rasterpatroon zorgt dankzij de uitgekiende geometrie voor een hoge stabiliteit en torsiestijfheid;
 • Montage van chassis is ook naderhand vanaf de buitenzijde mogelijk;
 • De doorlopende vierkante boring maakt toepassing van M6 en M8 kooimoeren mogelijk.

De opbouwcomponenten voor de verticale frames passen nu ook in het dak- en bodembereik van de kast. Het 25mm-raster zet zich bij gekoppelde kasten ook voort in de ernaast geplaatste kast. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld rails over meerdere kasten heen worden gemonteerd. Deze en andere montagemogelijkheden zijn mogelijk met het 40 procent kleinere assortiment aan opbouwchassis en -rails. Dit bespaart aanzienlijk op voorraadkosten en logistieke kosten.

Koppelconcept met minder onderdelen

Om de VX25 kastsystemen goed met elkaar samen te koppelen is geprobeerd om zo min mogelijk onderdelen te gebruiken bij de installatie. Omdat alle schroeven in de richting van de koppeling zijn gemonteerd, gaat het monteren eenvoudiger. Een nieuwe koppelafdichting, die eenvoudig op zijn plaats wordt gestoken, zorgt ervoor dat de beschermklasse van de kast na de koppeling behouden blijft. Daarnaast zijn er optionele koppelverbinders beschikbaar, die het koppelen makkelijker maken en de stevigheid van de koppeling vergroten.

rittal

Alle voorkomende koppelsituaties kunnen met drie verschillende koppelsystemen afgedekt worden:

 • Koppelafdichting eenvoudig op te steken, eenvoudig te positioneren en verwijderbaar.
 • Bestaande kastenrijen probleemloos met VX25 uit te breiden met een speciale koppelset.
 • In de koppelrichting vastschroeven van de koppelingen houdt de kasten betrouwbaar in positie.

De deuren zijn eenvoudig en snel te vervangen. Dit maakt het mogelijk om deuren gemakkelijker te repareren of te upgraden naar een meer veilige uitvoering. Ook biedt het veel meer flexibiliteit bij het veranderen van de deuropstelling. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen:

 • Eenvoudig zonder gereedschap vervangen van sluitsystemen;
 • Vergrendeling van de nevendeur bediend vanaf de buitenzijde;
 • Snel, zonder gereedschap uitnemen en inhangen door het speciale scharnier;
 • 180˚ scharnieren ook achteraf te monteren zonder mechanische aanpassingen;

 • Bij 2-deurs kasten, door de aanslag te wisselen, hoofd- en nevendeur om te draaien. 

Montageplaat - meer montage gemak

Een zeer belangrijk onderdeel van de VX25 is de montageplaat. Hieraan kunnen onder andere elektrische componenten worden vastgemaakt. Door de beschikbare diepteverstelling in het 25mm-raster is de montageplaat op de meest geschikte plek voor de betreffende toepassing in te bouwen. Ook is het mogelijk om de montageplaat met behulp van een speciale inbouwset 20 mm dieper in de kast te monteren. Dit schept extra ruimte in de kastdiepte. De montage is door één persoon te monteren en wordt vergemakkelijkt door de montageplaat-glijrail, die later weer op een andere plek in de kast als volwaardige chassis te gebruiken.

 

rittal

De montageplaat heeft nog meer gemak, omdat: 

 • De montageplaat flexibel in stappen van 25 mm in diepte te verstellen is of in twee vaste posities; gelijk met het kastframe of 20 mm dieper in de kast te monteren met een speciale inbouwset;
 • Montage van montageplaten aan drie zijden mogelijk is;
 • Fixering van de montageplaat voor dynamische belasting mogelijk is.

RiPanel

Met de online tool RiPanel van Rittal kunnen eenvoudig kastsystemen worden geconfigureerd. De tool zorgt voor een eenvoudige selectie van het kastsysteem, op toepasbaarheid geteste, foutloze selectie van toebehoren met directe weergave in 3D. Daarnaast is het mogelijk om klantspecifieke uitsparingen toe te voegen en kunnen technische gegevens automatisch gegenereerd worden.

De voordelen:

 • Bespaar tijd door een eenvoudige configuratie en bestelling;
 • Geen fouten meer bij het selecteren en verwerken van accessoires;
 • Een betere planning door de gelijktijdige onderdelenlijst en prijsweergave;
 • Versnelling van processen met geïntegreerde interfaces naar Eplan en Rittal software.
   

Naar de configurator

Meer weten over de VX25 aanbouwkast van Rittal?