Nieuws

Eenvoudig Siemens frequentieregelaars selecteren bij Van Egmond Groep

SINAMICS Siemens
Eenvoudig Siemens frequentieregelaars selecteren
Hoe vind je snel en eenvoudig de juiste frequentieregelaar voor jouw motion control toepassing?

SiemensIntuïtieve selectietools

Hoe vind je snel en eenvoudig de juiste frequentieregelaar voor jouw motion control toepassing? Afleiden uit de catalogus is niet intuïtief en vergt enige voorkennis en aandacht, bovendien moet je de juiste en meest actuele catalogus ter beschikking hebben. Zeker als het selecteren en configureren van frequentieregelaars niet de dagelijkse praktijk is, kost dit veel tijd en energie en is de kans op fouten aanzienlijk.

SINAMICS Drive Technology Configurator

Gelukkig kunnen intuïtieve selectietools het jou gemakkelijk maken. Hiervoor hebben Van Egmond Groep en Siemens samen de SINAMICS Drive Technology Configurator in de Portal van Van Egmond Groep geïntegreerd. Met behulp van deze tool kan je, ook zonder diepgaande kennis over frequentieregelaars, eenvoudig een frequentieregelaar selecteren en configureren naar jouw wensen. In de configurator geef je aan waarvoor je de regelaar wilt toepassen, bijvoorbeeld een pomp, ventilator of transportband. Vervolgens kies je het benodigde vermogen, spanningsbereik en het gewenste communicatieprotocol (bijvoorbeeld PROFINET of Modbus). De configurator toont jou direct de geschikte regelaars met de belangrijkste kenmerken, zodat je een keuze kan maken en begeleidt jou verder bij het configureren van de regelaars en accessoires. Aan het einde van de selectie ben je in staat de configuratie in 3D te bekijken, daarnaast kan je alle details en de technische gegevens van jouw configuratie exporteren naar jouw winkelwagen of downloaden in verschillende bestandsvormen.

Veelzijdig en eenvoudig

De SINAMICS Drive Technology Configurator bevat alle frequentieregelaars uit de SINAMICS serie van Siemens. Hiermee kan je elke individuele aandrijftak realiseren in laagspanning, middenspanning en gelijkspanning. Je kan de SINAMICS regelaars toepassen in combinatie met de meeste gangbare motoren en besturingssystemen. Kies je voor de efficiënte SIMOTICS motoren en/of de krachtige SIMATIC besturingssystemen van Siemens, dan profiteer je maximaal dankzij de eenvoudige integratie van de componenten en een geharmoniseerd aandrijfsysteem.

Digitalisering

Met SINAMICS ben je klaar voor de digitalisering van jouw bedrijfsproces. Je profiteert van zeer efficiënte engineeringstools van het gehele ontwikkel- en productieproces. Door de integratie van veel functionaliteiten in de regelaar, waaronder veiligheidtechnologie, bespaar je engineeringstijd en ruimte in de schakelkast.

Meer informatie over de SINAMICS frequentieregelaars van Siemens?

Lees meer

Gebruik maken van de SINAMICS Drive Technology Configurator?