Nieuws

Één aansluiting voor complete Servo besturing tot 7kW met de Siemens Sinamics S210

Siemens Servo regelaar S210
Siemens S210: één aansluiting voor complete Servo besturing
Met de ontwikkeling van de Sinamics S210 heeft Siemens een compleet systeem voor elektrische aandrijftechnologie gelanceerd met nieuw ontwikkelde enkelassige servo regelaars, speciaal aangepaste servo motoren en volledig opnieuw ontworpen bekabeling.

.Met de ontwikkeling van de Sinamics S210 heeft Siemens een compleet systeem voor elektrische aandrijftechnologie gelanceerd met nieuw ontwikkelde enkelassige servo regelaars, speciaal aangepaste servo motoren en volledig opnieuw ontworpen bekabeling. De focus lag zowel op hoge prestaties als op gebruiksgemak. Het resultaat is een drive-oplossing met een hoge dynamiek en precisie, die belangrijke veiligheidsfuncties integreert, eenvoudig kan worden geconfigureerd en snel in gebruik kan worden genomen.

Omdat de nieuwe enkelassige converters zijn ontworpen voor gebruik met de eveneens nieuw ontwikkelde Simotics S-1FK2-motoren met een vermogen van 0,1 tot 7kW, is de engineering voor de machinebouwer veel eenvoudiger geworden. Als de motor wordt geselecteerd op basis van dynamiek en koppel, resulteert dit automatisch in de bijbehorende regelaar op basis van de motorspecificaties. Een beslissend voordeel bij planningssystemen met het oog op de grote verscheidenheid aan producten en varianten.

De ingebruikname van de Sinamics S210-converter geschiedt eenvoudig via de webserver en via afstemming met ‘One Button Tuning’ voor automatische optimalisatie van de controleparameters. Het gedrag van de aangesloten mechanica kan via verschillende selecteerbare dynamische niveaus aangepast worden.

Servo regelaar S210 en servo motor 1FK2 zijn optimaal op elkaar afgestemd en worden met slechts één kabel op elkaar aangesloten. Deze kabel zorgt voor energietoevoer, encoder signaal en aansturing van de optionele houdrem.

 

Bewegingsfuncties voor meerassige bediening

Als controller op hoger niveau gebruikt de regelaar de Simatic S7-1500 of S7-1500 T-CPU met geavanceerde motion control-functies voor meerassige bediening. Regelaars en motoren kunnen de setpointspecificaties van de Simatic S7-1500T volgen met maximale dynamiek en nauwkeurigheid. In elk geval wordt de positioneringsfunctie overgenomen door de Simatic-controller die is aangesloten via Profinet. Wat de grootte van het apparaat betreft, wordt de regelaar, met een hoogte van 17 cm en een breedte van 4,5 tot 7 cm zeer compact gehouden zodat deze weinig ruimte inneemt in de besturingskast.

Veiligheidsfuncties maken de toepassing fail safe

De regelaars hebben een aantal geïntegreerde veiligheidsfuncties. De eerste modellen hebben Safe Torque Off (STA) en Safe Stop 1 (SS1) aan boord. Beide Safety Integrated-functies kunnen worden geregeld via Profisafe; de veiligheidsfunctie STO ook via bedrading op de regelaar.

.

Wil je meer weten over de S210 Servo regelaar van Siemens?
Neem contact op met Van Egmond Groep.