Nieuws

Eaton's small E-stop compacte noodstop met ledverlichting nu ook beschikbaar als STOP-knop in zwarte uitvoering

Header Eaton
Header Eaton
Eaton's small E-stop STOP-knop nu ook in zwarte uitvoering
Eaton's RMQ small E-stop (nood)stopknop heeft een uniek compact design en verlicht de ruimte met zijn optionele 360 graden verlichte ring voor betere zichtbaarheid en verhoogde veiligheid. De knop is nu ook in zwarte uitvoering.

EatonEaton's RMQ small E-stop (nood)stopknop heeft een uniek compact design en verlicht de ruimte met zijn optionele 360° verlichte ring voor betere zichtbaarheid en verhoogde veiligheid. Hierdoor is de knop ook in donkere ruimtes goed zichtbaar. De knop is nu ook in zwarte uitvoering.

De extra compacte (nood)stopknoppen zijn toepasbaar op bedienpanelen, touch-displays, kleinere toepassingen(zoals afstandsbedieningen), of kunnen kunnen direct op een machine worden gemonteerd. De knop kan ook achteraf ingebouwd worden in bestaande toepassingen.

Small E-stop kleiner
Small E-stop kleiner

30% kleiner

Met een diameter van 30 mm en een hoogte van 32 mm, is de knop 30% kleiner dan standaard (nood)stopknoppen en voldoet hij aan de vraag naar kleinere, slankere bedieningen. Zo is de small E-stop in de RMQ smalle behuizing te monteren, die momenteel de kleinste opbouwbehuizing in zijn soort is. Toch is de knop groot genoeg voor traditionele toepassingen. De betrouwbaarheid is gelijkwaardig aan de grotere E-stop-versies en overtreft de noodstopknop-eisen voor wereldwijde goedkeuringen en certificeringen.

Optionele verlichting

De optionele ledverlichting van de nieuwe serie zorgt voor een 360°- verlichte ring en bovenkant. Zo is de knop zelfs in een slecht verlichte of donkere omgeving vanuit alle hoeken zichtbaar. Met behulp van een RGB-LED kunnen zeven verschillende kleuren worden ingesteld. Hierdoor kunnen de knoppen worden gebruikt om de status van een machine weer te geven of om verschillende besturingsopties te visualiseren.

Small E-stop verlichting
Small E-stop verlichting

Robuust & duurzaam

De small E-stop heeft een hoge schakelcapaciteit van meer dan 4 Ampère, een IP65, IP66 en IP69k beschermingsgraad en ultrasoon gelaste actuatoronderdelen voor een robuuste en duurzame constructie, ongeacht de bedrijfsomgeving.

Diverse uitvoeringen

De small E-stop is met trekontgrendeling of draaiontgrendeling te verkrijgen en met of zonder verlichte ring. De knoppen zijn verkrijgbaar in een standaard RMQ M22 (22mm) alsook een RMQ Flat M30 (30mm) variant. De knoppen zijn te combineren met andere knoppen en de bestaande accessoires uit het RMQ portfolio. Voor niet veiligheid gerelateerde toepassingen is de knop ook in een zwarte uitvoering beschikbaar.

Meer weten over de small E-stop knoppen van Eaton?