Nieuws

Eaton's intelligente bekabeling 'SmartWire' maakt jouw traditionele machinebesturing, zonder vervanging van componenten, intelligent

SmartWire DT Eaton
Eaton's 'SmartWire' maakt machinebesturing intelligent
Eaton's intelligente bekabeling 'SmartWire' maakt jouw traditionele machinebesturing, zonder vervanging van componenten, intelligent

Logo EatonMet behulp van eevoudig te plaatsen I/O-modules op jouw standaard componenten, kan je zonder de machinebesturing te herontwerpen of onderdelen te vervangen, de I/O naar de componenten brengen. Met één enkele kabel verbind je met 1 klik alle I/O's op jouw normaal 'niet intelligente' Eaton componenten. Hiermee maak je deze intelligent zonder deze te vervangen. Eaton's intelligente 'SmartWire' bekabeling zorgt op deze manier zowel binnen als buiten de besturingskast voor communicatie, en brengt tevens energie naar de betreffende componenten. Hierdoor kan je niet alleen de I/O op de componenten afhandelen, maar ook waardevolle data uitlezen uit jouw processen en de componenten zelf. Je kunt jouw besturing hierdoor eenvoudig en snel updaten naar Industrie 4.0, of dat nu vandaag, morgen of over enkele jaren is.

Niet alleen bespaar je met SmartWire-DT kosten door reeds aangeschafte componenten intelligent te maken, je bespaart ook in aansluittijd, projectplanningskosten en ruimte in de besturingskast. Doordat SmartWire-DT de PLC I/O vervangt, bespaart het tot wel 40% ruimte in de besturingskast. Ook vervangt het de gehele stuurstroombedrading.

SmartWire Eaton

Bij seriematige machinebouw is er nog wel een extra voordeel. Als je 1 kabel op maat hebt gemaakt, kan je deze loskoppelen en dupliceren. Hiermee krijg je geprefabriceerde kabels, waardoor er tot wel 85% op bedradingstijd kan worden bespaard. Daarnaast voorkomen de connectoren ook bedradingsfouten, waardoor de tijd die nodig is voor het testen van de bedrading en de inbedrijfstelling met 70% kan worden gereduceerd.

Eén SmartWire-DT kabel kan tot wel 600 meter lang worden en er kunnen 99 modules aan gekoppeld worden. Via een gateway kan je de SmartWire-DT koppelen met alle gangbare PLC's en veldbussystemen. Hiermee blijft de hardware in en buiten de kast hetzelfde en verandert alleen de bovenliggende besturing.

Op een eenvoudige manier kan je met Eaton's SmartWire dus snel jouw machine updaten voor Industrie 4.0 op jouw eigen tempo. Inmiddels is SmartWire te combineren met veel van Eaton's standaardcomponenten, zoals magneetschakelaars, motorbeveiligingen, frequentieregelaars, softstarters, vermogensautomaten, drukknoppen, signaallampen, signaalzuilen, stuurrelais en remote I/O. SmartWire gebruikt zo jouw huidige componenten in jouw conventionele installatie en maakt deze intelligent door de I/O's via een vlakbandkabel naar de componenten toe te brengen. Hierdoor kan zowel de procesdata als de status van actoren en sensoren geanalyseerd worden.

Met Eaton kan je jouw machinebesturing klaar maken voor toekomst.

Eaton's SmartWire bekijken?