Nieuws

Eaton introduceert nieuwe PV-werkschakelaar speciaal ontworpen voor PV-installaties

Eaton werkschakelaar
Eaton introduceert nieuwe PV-werkschakelaar
Met de introductie van de nieuwe PV-werkschakelaar, die in samenwerking met installateurs speciaal ontworpen is voor gebruik in PV-installaties, heeft Eaton geluiden vanuit de markt weten samen te voegen tot een vernieuwd en verbeterd PV-assortiment

Eaton’s productinnovaties zijn niet alleen gericht op de nieuwste ontwikkelingen en laatste trends. Vaak worden bekende veelgebruikte en betrouwbare componenten in andere samenstellingen op de markt gebracht om te voldoen aan de vraag van gebruikers. Met de introductie van de nieuwe PV-werkschakelaar, die in samenwerking met installateurs speciaal ontworpen is voor gebruik in PV-installaties, heeft Eaton geluiden vanuit de markt weten samen te voegen tot een vernieuwd en verbeterd PV-assortiment.

Feedback op oude modellen
Conform de NEN 1010 is het aarden van een PV-installatie verplicht om gevaarlijke situaties te voorkomen. De feedback die Eaton daar onder andere over heeft gehad is hoofdzakelijk dat bij de huidig toegepaste werkschakelaars de aarddraad/vereffeningsleiding (4 of 6 mm) van de PV-installatie, aangesloten moet worden op de aardklem binnen in de werkschakelaar, waarbij de behuizing geopend moet worden. Hierdoor komt iedere PV-installateur bij het AC aansluitgedeelte, waar misschien niet iedereen voor bevoegd is.

Nieuwe mogelijkheden en snellere montage
Bij de nieuwe PV-werkschakelaar is deze feedback geïntegreerd. Deze brengt, naast nieuwe mogelijkheden, eenvoudigere, veiligere en aanzienlijk snellere montages met zich mee.

Eaton PV-werkschakelaars

5 belangrijkste kenmerken

De 5 belangrijkste kenmerken van de nieuwe PV-werkschakelaar zijn:
 

  1. Bij de nieuwe PV-werkschakelaar zijn er 2 gekoppelde aardklemmen aanwezig, waardoor er zowel intern als extern 2 draden aangesloten kunnen worden, wat uitkomt op een totaal van 4 draden.
  2. De nieuwe PV-werkschakelaar hoeft niet geopend te worden voor het verbinden van de aarddraad/vereffeningsleiding.
  3. Dankzij de 2 gekoppelde aardklemmen kan AC en DC montage los van elkaar plaatsvinden.
  4. Het doorsteekmembraam maakt montagetijden aanzienlijk sneller, maar wartels zijn ook nog steeds mogelijk.
  5. De schakelaar is in zijn uit-stand te vergrendelen met een hangslot voor veiligere werksituaties.

De 3 uitvoeringen

Om de markt van een totaaloplossing te voorzien komt Eaton op de markt met 3 uitvoeringen die allen een zwarte aan-uit schakelaar combineren met een IP21 beschermingsgraad. De 3 uitvoeringen onderscheiden zich in Ampèrages en het aantal polen.

Bekijk de 2-polige 20A variant

Bekijk de 4-polige 25A variant

Bekijk de 2-polige 32A variant