Nieuws

Eaton: Het eenvoudig ontwerpen van functioneel veiligheidscircuits conform EN 60204-1

Eaton Machine Safety
Eaton Machine Safety
Het eenvoudig ontwerpen van functioneel veiligheidscircuits
De EN 60204-1 richtlijnen garanderen al meer dan 10 jaar functionele veiligheid door het welzijn van personeel te beschermen en productie in bedrijf te houden. Ontdek de laatste veranderingen in Eaton's whitepaper en Eaton's veiligheidshandboek.

Eaton Machine SafetyDe EN 60204-1 richtlijnen garanderen al meer dan 10 jaar functionele veiligheid door het welzijn van personeel te beschermen en productie in bedrijf te houden. Ontdek de laatste veranderingen van de onderliggende IEC 60204-1 norm in Eaton's whitepaper en Eaton's veiligheidshandboek met productinformatie (o.a. B10 en B10d waardes) en waardevolle voorbeelden van veiligheidscircuits conform de SIL en PL normen, welke allemaal door TÜV Rheinland Industrie Services GmbH zijn goedgekeurd.

Veiligheidscircuits ontwerpen conform de PL-norm (EN ISO 13849-1/2) en de SIL-norm (EN IEC 62061)blijkt in de praktijk vaak lastig. Er is kennis nodig van de normen zelf, de circuits die voldoen aan die normen, veiligheid gerelateerde productinformatie, kennis van tools die kunnen assisteren en nog veel meer. Daarnaast zijn sinds 2016 updates ingevoerd inde IEC 602204-1 norm, waardoor up-to-date blijven ook een uitdaging blijft.

Whitepaper die alle updates samenvat

Om diegene te helpen die snel up-to-date moet worden van deze laatste veranderingen, of graag nog even een opfriscursus willen, heeft Eaton de belangrijkste veranderingen, met name op het gebied van veiligheidscircuits, samengevat in een gratis whitepaper. Deze whitepaper informeert jou direct over alle nieuwe veranderingen in de IEC EN 60204-1 norm en geeft daarbij praktische tips voor een eenvoudige implementatie.

Download het whitepaper

Veiligheidshandboek voor waardevolle steun tijdens het ontwerpen

Daarnaast heeft Eaton speciaal voor machine- en installatiebouwers, trainers en geïnteresseerde klanten die te maken hebben met de veiligheid van machines installaties een gratis veiligheidshandboek geschreven. Dit handboek is een gemakkelijke gids die men kan gebruiken bij het ontwerpen van functioneel veilige machines, waardoor men alle informatie eenvoudig bij de hand heeft.

Denk aan:

  • Alle belangrijke veiligheidsinformatie van Eaton's producten, zoals de B10- en B10d-waardes.
  • Voorbeeldcircuits die voldoen aan de SIL- en PL-normen en goedgekeurd zijn door TÜV Rheinland Industrie Services GmbH.
  • Een overzicht van de belangrijkst factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij gebruik van veiligheidsapparatuur op machines door richtlijnen, normen en voorschriften.

Download het veiligheidshandboek

Eaton's Safety assortiment

Daarnaast biedt Eaton een machinebouw product portfolio met verschillende producten die extra veiligheid bieden voor uw machine, zoals de ESR5 en easySafety veiligheidsrelais, FAK drukknoppen, RMQ noodstopknoppen, LS- & RS-titan veiligheidsschakelaars en DILMS veiligheidsmagneetschakelaars.

Meer weten over Safety oplossingen van Eaton?