Nieuws

Eaton breidt het PKZ/DIL Push-in portfolio uit met de DILMP magneetschakelaar

Eaton Push-in
Eaton breidt het PKZ/DIL Push-in portfolio uit
De 4-polig magneetschakelaar DILMP uit de Eaton Moeller series is nu ook verkrijgbaar met Push-in klemmen. De DILMP magneetschakelaar is beschikbaar in een 20A en een 32A uitvoeing voor AC-1 bedrijf.

EatonDe 4-polig magneetschakelaar DILMP uit de Eaton Moeller series is nu ook verkrijgbaar met Push-in klemmen. De DILMP magneetschakelaar is beschikbaar in een 20A en een 32A uitvoering voor AC-1 bedrijf. Het vierde contact is een volwaardig contact. De DILMP in 32A uitvoering is standaard voorzien van 1 maak- en 1 verbreekhulpcontact. De 45A variant zal met Push-in aansluittechniek beschikbaar zijn in 2023.

Wat is het Eaton PKZ/DIL Push-in portfolio?

Het volledige assortiment Eaton Moeller motorbeveiligingsschakelaar PKZ, magneetschakelaars DIL en motorstartercombinaties MSC is begin 2022 uitgebreid met Push-in aansluiting, waardoor je deze componenten nu snel, zonder gereedschap, maar toch 100% trilbestendig, en dus onderhoudsvrij, kunt bedraden.

Eaton push in portfolioDoor het bedraden zonder gereedschap kun je met deze technologie tot wel 50% tijd besparen in aansluittijd t.o.v. schroefklemmen. Wat misschien nog veel interessanter is, is dat je zelfs t.o.v. veerklemmen nog 40% in aansluittijd kan besparen.

Toch biedt Push-in technologie meer dan alleen tijdsbesparing. Het biedt namelijk ook betrouwbaardere en trilbestendigere aansluitingen.

Het Eaton PKZ/DIL Push-in portfolio heeft unieke voordelen

De integratie van Push-in technologie gaat vaak ten koste van de compactheid van de componenten, omdat deze technologie meer ruimte nodig heeft. Echter, bij Eaton's nieuwe PKZ/DIL Push-in portfolio, blijven de Push-in componenten klein en compact. De magneetschakelaars hebben zelfs een identieke footprint als de modellen met schroefklemmen.

Eaton push-in DILMPVoor een naadloze integratie zijn er ook gecombineerde Push-in/schroef-oplossingen beschikbaar bij de PKZ-motorbeveiligingen. Hierdoor kan er toch nog een kamrail gebruikt worden aan de voedende zijde.

Natuurlijk zijn alle accessoires, zoals hulpcontacten, ook beschikbaar met Push-in klemmen. Accessoires met schroefklemmen zijn ook toepasbaar op de Push-in varianten.

Alle componenten zijn voorzien van IEC & UL/CSA certificering (UL type E) voor wereldwijde inzetbaarheid.

Meer weten over de DILMP magneetschakelaars?