Nieuws

Drie pijlers voor de succesvolle inzet van een Omron cobot: veiligheid, kwaliteit en flexibiliteit

Omron
Omron
Drie pijlers voor de succesvolle inzet van een Omron cobot
1. Veiligheid: ga voor cobots met ondersteuning en service
2. Kwaliteit: De cobot-oplossing moet schaalbaar zijn en data-inzicht hebben via geïntegreerde vision-technologie
3. Flexibiliteit: Flexibiliteit met cobots en mobiele robots als team

.Naar verwachting zal het gebruik van collaboratieve robots de komende jaren snel toenemen om aan de behoeften van flexibele productielijnen te voldoen. Om ervoor te zorgen dat productielay-outs gemakkelijk kunnen worden aangepast aan veranderende klant vereisten, raadt Omron aan om mobiele robots en cobots te combineren. Bovendien is het van belang dat bedrijven ook zelf kunnen zorgen voor ondersteuning en risicobeoordeling.

Om een ​​toekomstbestendige werking te garanderen, is het noodzaak voor industriële bedrijven om de harmonieuze interactie tussen mens en machine te optimaliseren. Hier zijn drie tips voor fabrikanten die overwegen om collaboratieve robots te implementeren, voor een drieledige strategie om krachtige functionaliteit, veiligheid en flexibele inzet te garanderen.

.
.

1. Veiligheid staat centraal: ga voor cobots met ondersteuning en service

Het is essentieel dat cobots veilig en efficiënt naast menselijke werknemers kunnen werken. Ze moeten ISO10218-gecertificeerd zijn en tegelijkertijd investeringszekerheid bieden. Het is belangrijk dat ze binnen een dag of twee in gebruik kunnen worden genomen. Softwaretools kunnen de instellingen vergemakkelijken voor het implementeren van de ISO / TS15066-veiligheidseisen tijdens inbedrijfstelling. 

2. Zorg ervoor dat de cobot-oplossing schaalbaar is en geoptimaliseerd data-inzicht heeft via geïntegreerde vision-technologie

In toepassingen waar flexibiliteit belangrijker is dan snelheid, zijn cobots een ideale oplossing met gebruiksvriendelijke softwaretools en ingebouwde sensormogelijkheden. Hieronder vallen bijvoorbeeld machine vision-systemen met lokalisatie-opties. Bedrijven zijn op zoek naar intelligente, gebruiksvriendelijke camera- en beeldverwerkingssystemen om patronen te detecteren, kwaliteitscontrole uit te voeren, objecten te plaatsen en streepjescodes te lezen. Extra AI-functies op machineniveau breiden de mogelijkheden verder uit. Omron biedt unieke geïntegreerde cobot-oplossingen om medewerkers interactief te ondersteunen en productieprocessen te optimaliseren. Een geïntegreerd vision-systeem helpt bedrijven op een kosteneffectieve manier de betrouwbaarheid, kwaliteit en precisie te verbeteren. Flexibele schaalbaarheid is ook essentieel, eenvoudig beginnen en indien nodig uitbreiden tot een geïntegreerd systeem is altijd mogelijk.

3. Zorg voor flexibiliteit met cobots en mobiele robots als team

De cobot helpt onder andere het te verwachten gebrek aan bekwame technisch specialisten in de toekomst te overwinnen. Ze zijn eenvoudig en veilig te programmeren, installeren en integreren in andere systemen - voor een intelligente productieomgeving waarin mens en machine in harmonie samenwerken. De combinatie van collaboratieve en mobiele robots geeft bedrijven meer flexibiliteit door hen in staat te stellen hun productielijnen snel en kosteneffectief aan te passen aan nieuwe eisen en veranderende bedrijfsbehoeften.

Productiebedrijven die cobots integreren in flexibele, voortdurend evoluerende productieomgevingen worden efficiënter met minimale programmering en installatie-inspanning. Samenwerking met een leverancier als Omron kan een succesvolle cobot-implementatie garanderen. Met ondersteuning van planning tot implementatie, waarbij risico's, fouten en complexiteit worden geminimaliseerd, wordt de groei ondersteund.

Brochure Omron Collaborative Robots

Voor meer informatie over de Collaborative Robots verwijzen we je naar de onderstaande brochure:

Of bekijk de video hieronder:

Wil je geadviseerd worden over de mogelijkheden voor
de inzet van een cobot in jouw bedrijf?

Partnerschap Van Egmond Groep en Omron voor roboticaoplossingen

In oktober 2019 zijn Omron en Van Egmond Groep overeengekomen om een samenwerking op het gebied van Omron roboticaoplossingen aan te gaan. In de samenwerking met Omron ligt de focus op de zogenaamde collaborative robots, ook wel cobots genoemd.

Lees hier het volledige persbericht.