Blog
SCSN
De voordelen en het gemak van een SCSN-koppeling
Twee jaar geleden sloot Van Egmond Groep zich al aan op het SCSN-netwerk. Door deze aansluiting op het Smart Connected Supplier Network kan het uitwisselen van orderinformatie een stuk eenvoudiger.
Patrick Tijssen
Patrick Tijssen

Twee jaar geleden sloot Van Egmond Groep zich al aan op het SCSN-netwerk. Door deze aansluiting op het Smart Connected Supplier Network kan het uitwisselen van orderinformatie een stuk eenvoudiger. Er zijn verschillende mogelijkheden voor systeemkoppelingen. Wanneer de koppeling is gemaakt en ingericht, beperkt dit menselijke handelingen, vermindert het foutkansen en gaat de snelheid omhoog. Het grote voordeel van het SCSN-netwerk is dat het zo gestandaardiseerd is dat je met één koppeling in no-time informatie kunt uitwisselen met alle aangesloten bedrijven. Patrick Tijsen, coördinator E-commerce, vertelt graag meer over het gebruik en de voordelen van een SCSN-koppeling.

Wat houdt SCSN in?

"Smart Connected Supplier Network is een datastandaard die een efficiëntere manier van het uitwisselen van informatie in de toeleverketen mogelijk maakt. Hierdoor kunnen aangesloten bedrijven makkelijker, sneller én betrouwbaardere data, zoals orders, facturen, technische product data, met elkaar delen, zonder dat daar steeds een nieuwe koppeling voor aangelegd hoeft te worden."

"De werking van het netwerk kan je het beste vergelijken met het mobiele telefonienetwerk. Met één abonnement kan je iedereen die een telefoon heeft bereiken, ook al is die aangesloten bij een andere provider. Omdat de providers onderling goede afspraken hebben, kunnen de partijen elkaar ook nog eens prima verstaan."

"Veel ERP-pakketten die gebruikt worden in de industriële sector hebben al de mogelijkheid om vrij eenvoudig een aansluiting op het netwerk te maken. Ondere andere Isah, Exact (Globe en Online) en de oplossingen van ECI Software Solutions (o.a. Ridder iQ, Trimergo en Bemet) zijn via providers eenvoudig op het netwerk aan te sluiten."

Veel ERP-pakketten die gebruikt worden in de industriële sector hebben al de mogelijkheid om vrij eenvoudig een aansluiting op het netwerk te maken.

Wat zijn de voordelen als klant?

"Een SCSN-aansluiting brengt veel gemak met zich mee en scheelt daarbij ook veel tijd en werk, ook wanneer het de aanleg van een koppeling betreft. Door digitaal gegevens te kunnen delen, wordt ook het opvoeren van orders eenvoudiger en kunnen orderbevestigingen, pakbonnen en facturen digitaal worden gedeeld. Doordat dit allemaal digitaal gaat, kunnen fouten worden voorkomen en kan tijd anders worden besteed."

Wat zijn de terugkoppelingen van gebruikers over het algemeen?

"Gebruikers zijn positief over de koppeling. Ze vinden het fijn dat het aansluiten snel en gestandaardiseerd verloopt. De klanten zijn er ook blij mee dat op deze manier het uitwisselen van data op dezelfde manier verloopt bij verschillende leveranciers. Dat scheelt hun veel werk."

Logo scsnMeer weten over SCSN en de mogelijkheden?

We helpen jou graag verder met jouw vragen of het maken van een SCSN-koppeling. Neem contact op met Patrick Tijssen, Coördinator E-commerce, via p.tijssen@vanegmond.nl of 06 53 96 18 96.