Nieuws

De veilige en betrouwbare lichtschermen van Pilz: PSENopt en PSENopt II

Pilz
De veilige en betrouwbare lichtschermen van Pilz
Veiligheidslichtschermen PSENopt en PSENopt II van Pilz beschermen medewerkers en productiegoederen op een veilige, efficiënte en economische manier.

PilzVeiligheidslichtschermen PSENopt en PSENopt II van Pilz beschermen medewerkers en productiegoederen op een veilige, efficiënte en economische manier. Een onzichtbare infrarood beschermingsveld beschermt de gevarenzones en maakt een optimale toegangsbeveiliging mogelijk. De lichtschermen zijn ideaal toe te passen op productieprocessen waarbij actief moet worden ingegrepen. 

Pilz biedt al jaren een zeer breed scala aan van veiligheidslichtschermen. Deze lichtschermen vormen echte totaaloplossingen als ze gecombineerd worden met een van de veiligheidsbesturingen, zoals de stand-alone PNOZmulti m C0, van Pilz. De diepgaande, jarenlange knowhow op het gebied van veilige automatisering zorgt voor passende oplossingen voor elk toepasbaar gebied. 

Veiligheidslichtschermen voor een veilige ingreep in het productieproces 

Vooral voor toepassingen waarbij regelmatig materiaal wordt aan- en afgevoerd of waar het ingrijppunt zich direct in de gevarenzone bevindt, maken contactloze veiligheidsvoorzieningen zoals veiligheidslichtschermen een veilige en tegelijkertijd flexibele ingreep in het productieproces mogelijk. 

Aangebracht op de toegangen en ingreeppunten, bewaken de veiligheidslichtschermen PSENopt en PSENopt II de gevarenzone. Als zich een persoon of voorwerp in het beveiligde veld bevindt, wordt de lichtstraal onderbroken en wordt onmiddelijk een veilig uitschakelcommando geactiveerd. Aan de hand van de LED's kan de bediener de belangrijkste voor de machinestop verantwoordelijke oorzaken analyseren en zo stilstandtijden voorkomen. Functies zoals muting, blanking en cascadering bieden veelzijdige toepassingsmogelijkheden. 

De lichtschermen van Pilz zijn geschikt voor talrijke branches en toepassingen, zoals handwerkplekken, toegangsbeveiliging op transportbanden of materiaalhandeling naast robots. Het portfolio van lichtschermen is zeer compleet: de lichtschermen PSENopt en PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar ook als lichaamsbeschermingsvarianten. 

Meer weten over de lichtschermen van Pilz?