Nieuws

De nieuwe fotocellen van Omron: E3AS-serie

Omron E3AS
De nieuwe fotocellen van Omron: E3AS-serie
Betrouwbare detectie van moeilijk te detecteren doelen, maakt een tijdrovend installatieontwerp overbodig en voorkomt dat apparatuur bij de inbedrijfstelling moet worden aangepast. De nieuwe fotocellen van Omron helpen dit probleem op te lossen.

Verandert de manier waarop fotocellen worden gebruikt

Omron logoBetrouwbare detectie van moeilijk te detecteren doelen, maakt een tijdrovend installatieontwerp overbodig en voorkomt dat apparatuur bij de inbedrijfstelling moet worden aangepast. De nieuwe fotocellen van Omron helpen dit probleem op te lossen.

De nieuwe E3AS-HL CMOS-lasersensor kan op betrouwbare wijze doelen detecteren, iets dat met retro-reflectieve fotocellen niet mogelijk is. Het nieuwe sensoralgoritme bemonstert 10.000 keer per seconde en het unieke accumulatieveverwerkingssysteem van Omron verhoogt de gevoeligheid door zelfs de geringste hoeveelheid licht die van het doel wordt weerkaatst, te versterken. De productietechnologie past de positie van de ontvangerlens in de sensor aan met een nauwkeurigheid tot op de micrometer, waardoor betrouwbare detectie van doelen mogelijk is, ongeacht de kleur, het materiaal en de vorm.

Dankzij deze technologieën kan de E3AS-HL-sensor op betrouwbare wijze gebogen en onregelmatige gevormde glanzende objecten detecteren, zoals auto-onderdelen, levensmiddelen en verpakkingen. De E3AS-HL-sensor kan worden gebruikt als vervanging van retro-reflectieve fotocellen en zorgt ervoor dat de positie en hoek van de sensorinstallatie en de drempelwaarden aanzienlijk sneller kunnen worden aangepast.

De belangrijkste kenmerken

Meer flexibiliteit in het ontwerp

De E3AS-serie biedt eenvoudig ontwerp en installatie, dankzij de mogelijkheid van betrouwbare detecties zonder reflector. Met een bereik tot 1,5 meter voor het E3AS-F-model en 0,5 meter voor de E3AS-HL, die in staat is transparante objecten te detecteren.

Stabiele detectie, niet beïnvloed door kleur

De nieuwe E3AS-serie wordt minder beïnvloed door kleur, patroon of reflectiviteit en biedt stabiele detectie, zelfs als het materiaal verandert.

Stabiele detectie van ongelijke oppervlakken

Bij het E3AS-HL-lijnbundelmodel wordt de detectie minder beïnvloed door het profiel van het oppervlak, omdat het gereflecteerde licht de sensor bereikt vanaf elk deel van het oppervlak. Deze krachtige functie maakt een nauwkeurige en responsievere regeling mogelijk, evenals hoge detectieprestaties.

Eenvoudige inbedrijfstelling en eenvoudig onderhoud

Dankzij IO-Link kan de productcode worden gecontroleerd om het juiste apparaat te garanderen. Nieuwe formaatinstellingen kunnen automatisch worden overgedragen naar alle sensoren. Onderhoudstaken worden eenvoudiger door de mogelijkheid van probleemoplossing, machinebesturing, bewaking of inbedrijfstelling op afstand.

Vuilwerende coating in het detectieoppervlak

De E3AS-serie heeft een vuilwerende coating op het detectieoppervlak, die voorkomt dat vloeistofdruppels en stof aan het detectieoppervlak blijven kleven en voorkomt tevens dat de lens beslaat, wat extra bescherming biedt tegen zware omstandigheden.

Robuuste behuizing

Gemaakt van roestvrij staal (316L). De unieke laserlastechnologie van Omron voor verschillende materialen verbetert de afdichting en hechting tussen het roestvrij staal en de hars biedt de hoogste beschermingsgraad (IP69K/IP67G).

Omron E3AS

Meer weten over de E3AS-serie van Omron?