Nieuws

De kracht van eenvoud: lucht/lucht-warmtewisselaar van Rittal

Rittal lucht lucht warmtewisselaar
De kracht van eenvoud: lucht/lucht-warmtewisselaar van Rittal
De kracht van eenvoud: lucht/lucht-warmtewisselaar van Rittal. Een té hoge temperatuur is meestal de oorzaak van een defect component in jouw schakel- of besturingskast.

RittalLucht/Lucht-warmtewisselaar

In de meeste gevallen is een té hoge temperatuur er de oorzaak van dat gevoelige componenten in een schakel- of besturingskast niet meer goed werken. Daarom is het noodzakelijk deze warmte effectief en duurzaam af te voeren, bijvoorbeeld met een lucht/lucht-warmtewisselaar.

Rittal lucht lucht warmtewisselaar

Kracht van eenvoud

Deze technisch eenvoudige luchtkoelers zijn namelijk niet alleen betaalbaar, energiezuinig en onderhoudsarm. Onze lucht/lucht-warmtewisselaars beschermen jouw componenten bovendien tegen agressieve bestanddelen in de omgevingslucht.

Een lucht/lucht-warmtewisselaar bewijst de kracht van eenvoud. Dit luchtkoelsysteem bestaat namelijk uit niet meer dan twee ventilatoren, een besturing en een wisselaar-pakket. Toch biedt een lucht/lucht-warmtewisselaar diverse belangrijke voordelen. Op financieel gebied, maar ook als het gaat om de continuïteit van jouw productieproces. Dat maakt een lucht/lucht-warmtewisselaar zeer interessant voor engineers en eindgebruikers.

Voorwaarde en voordelen

Er geldt slechts één voorwaarde voor het gebruik van een lucht/lucht-warmtewisselaar: de omgevingstemperatuur moet lager zijn dan de gewenste kasttemperatuur. Is dit bij jou het geval? Dan kan je profiteren van vier belangrijke voordelen:

  1. In vergelijking met een koelaggregaat of vloeistofkoeling is een lucht/lucht-warmtewisselaar veel goedkoper in aanschaf.
  2. Een lucht/lucht-warmtewisselaar voert de warme lucht in schakel- en besturingskasten op een zeer efficiënte manier af, waardoor het energieverbruik laag is.
  3. De simpele techniek achter een lucht/lucht-warmtewisselaar zorgt ervoor dat er minder onderhoud nodig is. Het volstaat om af en toe de eenvoudig te verwijderen cassette in het wisselaar-pakket door te blazen met perslucht, om zo eventueel aanwezig stof te verwijderen. En omdat een lucht/lucht-warmtewisselaar geen koudemiddel bevat, hoeft het jaarlijkse onderhoud niet per se door een STEK-gecertificeerde koeltechnische monteur te worden uitgevoerd.
  4. Dankzij het gescheiden binnen- en buitencircuit in onze lucht/lucht-warmtewisselaar kunnen agressieve bestanddelen in de omgevingslucht niet in de kast komen. Hierdoor beschermt de lucht/lucht-warmtewisselaar de componenten tegen stof, olie, vocht en bepaalde gassen, zoals het gas H₂S (waterstofsulfide) dat koper aantast. Juiste deze bescherming van de componenten zorgt ervoor dat de kans op stilstand van het productieproces tot een minimum wordt beperkt.

Wil je meer weten over de oplossingen van Rittal?